Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Mr Bernard Arnault, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο: 73 ετών, 181.8 δισ δολ - 2 γυναίκες, 5 παιδιά, 3 εγγόνια (φωτό & βίντεο)

Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον πλανήτη;

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Bernard Arnault εκτόπισε τον Elon Musk, από την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με το Forbes να αναφέρει ότι η προσωπική περιουσία του Γάλλου μεγιστάνα  ανέρχεται στα 185,4 δισ. δολάρια, έναντι των 185,3 δισ. δολαρίων του ιδιοκτήτη του Twitter και επικεφαλή της Tesla.

Τώρα το γνωστό περιοδικό εκτιμά την αξία του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton - της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον πλανήτη - στα 181.8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ποιος είναι όμως ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος πριν 10 περίπου ημέρες διόρισε τον μεγάλο του γιο Antoine Arnault, ως διευθύνοντα σύμβολο της οικογενειακής εταιρείας συμμετοχών Christian Dior SE, πυροδοτώντας εικασίες για διαδοχή στον όμιλο;

Ο Arnault με την γυναίκα του Helene, τον γιο του Antoine και την σύζυγο του τελευταίου Natalia Vodianova

Ο Arnault πέρα από επιχειρηματίας είναι επίσης επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης. Κατέχει το 97,5% των μετοχών της Christian Dior, η οποία ελέγχει το 41,2% της LVMH.

Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1949 στο Roubaix και φοίτησε στο Lycée Maxence Van Der Meersch στο Roubaix και στο Lycée Faidherbe στη Λιλ. Το 1971, αποφοίτησε από την École Polytechnique, την κορυφαία σχολή μηχανικών της Γαλλίας, και άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία του πατέρα του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUXONOMY (@luxonomy)

Σύμφωνα με το Business Insider απέκτησε μια προβληματική εταιρεία με την ονομασία Agache-Willot-Boussac, η οποία κατείχε brands όπως το γαλλικό πολυκατάστημα Bon Marche και τον οίκο μόδας Christian Dior. Μετονόμασε την εταιρεία σε Financiere Agache και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα σχέδιο ανάκαμψης μειώνοντας το κόστος και πουλώντας ορισμένες από τις επιχειρήσεις της.

Αμέσως μετά, αγόρασε τον οίκο μόδας Celine και χρηματοδότησε τον Γάλλο σχεδιαστή Christian Lacroix. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Arnault είπε ότι στόχος του ήταν να διευθύνει τη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Έτσι στη συνέχεια έβαλε στο «μάτι» την LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton, ξοδεύοντας 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά μετοχών προκειμένου να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. 

Δύο γυναίκες και πέντε παιδιά

Ο Arnault παντρεύτηκε την Γαλλίδα Anne Dewavrin το 1973 και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Antoine και την Delphine, πριν χωρίσουν το 1990.

Από το 1991 είναι παντρεμένος με την 62χρονη σήμερα πιανίστρια από τον Καναδά Helene Mercier. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κέρδισε την καρδιά της αγαπημένης του, παίζοντάς της στο πιάνο κομμάτια του Σοπέν και άλλων κλασικών συνθετών.

Ο Arnaut με την κόρη του Delphine

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και η σύζυγός του ζουν στην αριστερή όχθη του Παρισιού, νότια του ποταμού Σηκουάνα, μια ιστορική περιοχή. Στο σπίτι τους διατηρεί μια συλλογή με έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες όπως ο Jean-Michel Basquiat, ο Damien Hirst, ο Maurizio Cattelan, ο Andy Warhol και ο Pablo Picasso.

Με την δεύτερη σύζυγό του έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Alexandre, τον Frédéric και τον Jean Arnault. Κληρονόμος της αυτοκρατορίας LVMH φαίνεται πως θα είναι βέβαια η μεγάλη του κόρη, η Delphine.

Ο Bernard Arnault με την δεύτερη σύζυγό του  Helene Mercier

Η 47χρονη σήμερα επιχειρηματίας ξεκίνησε την καριέρα της στην αμερικανική εταιρεία συμβούλων McKinsey & Co. στο Παρίσι και τώρα είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος στη Louis Vuitton. Τον Ιανουάριο του 2019, η Delphine έγινε το νεότερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της LVMH σε ηλικία 43 ετών.

Το 2005 παντρεύτηκε τον Ιταλό κληρονόμο Alessandro Vallarino Gancia. Το ζευγάρι χώρισε το 2010. Τώρα  φέρεται να ζει με τον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας Xavier Niel, με τον οποίο έχει μια κόρη, ωστόσο η ίδια κρατά την προσωπική της ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν είναι πολλά γνωστά για αυτή.

Ο Antoine, από την άλλη - διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανδρικών ενδυμάτων Berluti και πρόεδρος της ετικέτας κασμίρι Loro Piana (και οι δύο μάρκες LVMH) είναι παντρεμένος με το supermodel Natalia Vodianova, την οποία φέρεται να γνώρισε σε γυρίσματα για μια καμπάνια της Louis Vuitton το 2008, όταν ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της μάρκας.

Το ζευγάρι ζει στο Παρίσι με τα δύο του παιδιά και τα τρία παιδιά της Vodianova από τον προηγούμενο γάμο της.

Ο άλλος γιος του Bernard Arnault, ο Alexandre  ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Rimowa, μιας γερμανικής μάρκας αποσκευών που ανήκει επίσης στην LVMH.  Μετά την εξαγορά της Tiffany & Co από την LVMH. πέρυσι, διορίστηκε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος προϊόντων και επικοινωνιών της εταιρείας.

Ο Bernard Arnault με τον γιο του Alexandre

Ο Frederic από την άλλη εντάχθηκε το 2018 στον όμιλο ως στρατηγικός και ψηφιακός διευθυντής στην ελβετική μάρκα ρολογιών πολυτελείας TAG Heuer, τη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών της LVMH. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Frederic έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Heuer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Roger (@jrassociee)

 

Ο μικρότερος γιος του Arnault, ο 23χρονος Jean, το 2021 εντάχθηκε αθόρυβα στη Louis Vuitton ως διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων.

*Φωτογραφίες σε κείμενο: EPA, AP POOL & AFP POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ