Top Woman η Ντιλέκ Ιμάμογλου: Ποια είναι η «πρώτη κυρία» της Κωνσταντινούπολης - νέα, χωρίς μαντίλα & με τατουάζ (φωτό)

Δεν φοβάται να «τα βάλει» με τον Ερντογάν

Νέα, χωρίς μαντίλα και με τατουάζ η Ντιλέκ Ιμάμογλου, δεν είναι η τυπική «πρώτη κυρία» μιας ισλαμικής χώρας.

Η σύζυγος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιπροσωπεύει την σύγχρονη Τουρκία και δεν φοβάται να «τα βάλει» με τον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Ο 52χρονος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης - το ανερχόμενο αστέρι της τουρκικής πολιτικής σκηνής, κατάφερε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του 2019 απέναντι στον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος AKP. Είχε κατηγορηθεί για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής -που τους χαρακτήρισε «ηλίθιους»- αφού ακύρωσαν τη νίκη του στις πρώτες δημοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά.

«Δεν θα μπορέσετε ποτέ να εκφοβίσετε ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους με απαράδεκτες, παράνομες αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ανοικοδόμηση μιας έννομης τάξης στη χώρα μας, όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς» θα γράψει η ίδια σε ανάρτησή της, μετά την καταδίκη του συζύγου της, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στην οποία τους βλέπουμε να κρατιούνται χέρι-χέρι.

Η 48χρονη Ντιλέκ δεν ακολουθεί τα στερεότυπα που συνοδεύουν ένα θεοκρατικό κράτος. Εκφράζει ελεύθερα την γνώμη της και υπερασπίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Το σημαντικό δεν είναι να παραμείνεις στην εξουσία, αλλά να εξακολουθείς να έχεις τιμή» θα γράψει σε μια δεύτερη ανάρτησή της για την καταδίκη του άντρα της, κάνοντας εμμέσως αναφορά στον Τόυρκο στρατιωτικό και πολιτικό - στενό συνεργάτη του Κεμάλ, Ισμέτ Ινονού.

Όσον αφορά την εικόνα της είναι μια σύγχρονη γυναίκα που έχει βάψει τα μαλλιά της, φοράει τζιν παντελόνια και είναι ενεργή στα social media. Μάλιστα έχει κάνει και ένα τατουάζ - σκορπιού στο μπράτσο της, ενώ το 2019 είχε φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του «Madame Figaro» της Τουρκίας, που έφερε τον τίτλο η «Πρώτη Κυρία της Κωνσταντινούπολης».

Η ίδια γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1974 στην Τραπεζούντα και σπούδασε στο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στη δημόσια διοίκηση. Παντρεύτηκε τον Εκρέμ Ιμάμογλου το 1995 και έχει αποκτήσει μαζί του τρία παιδιά (τον Mehmet Selim, τον Semih και τον Beren). 

Την ίδια ώρα ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα και θέματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση των ατόμων με αναπηρία, τα δικαιώματα των γυναικών και την εκπαίδευση των παιδιών.

Και όχι απλά με λόγια, αλλά και με πράξεις, αφού  γύρισε την Κωνσταντινούπολη με αναπηρικό αμαξίδιο για μια ημέρα συνοδευόμενη από την Semra Çetinkaya, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Παραλυτικών Νωτιαίου Μυελού της Τουρκίας, «για να νιώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και να ευαισθητοποιηθεί».

Το 2014 είχε βραβευτεί από τον τουρκικό σύλλογο με το Şükrü Sürmen ως αποτέλεσμα της «δραστηριότητάς της για την ευαισθητοποίηση των ατόμων με αναπηρία». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ