Οι τελευταίες φωτό της πριγκίπισσας Grace του Μονακό, λίγο πριν πεθάνει - Είχε ποζάρει στον φακό του Francesco Scavullo

Το θανατηφόρο δυστύχημα που της κόστισε τη ζωή

Τον Σεπτέμβριο του 1982, η Grace Kelly είχε ποζάρει στον φακό του Francesco Scavullo, για λογαριασμό του περιοδικού Harper’s Bazaar.

Σε μία από τις vintage φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό @gracedemonaco_,  η πριγκίπισσα του Μονακό, φορά ένα υπέροχο κατακκόκινο, σατέν φόρεμα και ασορτί πέδιλα.

Τον λαιμό της στολίζει ένα εντυπωσιακό κολιέ με διαμάντια και πολύτιμους λίθους, ενώ σε άλλα κλικ την βλέπουμε με μια κομψή μπεζ κάπα με γούνα και με ένα δεύτερο κόκκινο σύνολο.

Δείτε όλες τις φωτό πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Άλλωστε το όνομα της σταρ του Χόλιγουντ και συζύγου του πρίγκιπα Rainier ήταν - και παραμένει, ακόμα και μετά τον θάνατό της - συνώνυμο του στιλ, της ακτινοβολίας και της χάρης.

Οι φωτογραφίες του Scavullo, τραβήχτηκαν λίγο πριν το θανατηφόρο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στην πριγκίπισσα Grace. 

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη 17χρονη τότε της κόρη της πριγκίπισσα Στεφανί (Stephanie) από το εξοχικό τους στην επαρχία, σε έναν δρόμο με στροφές, η υπέστη ένα ξαφνικό εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο, ένα Rover P6 3500 V8 του 1971,από βουνοπλαγιά ύψους 37 μέτρων.

Η κόρη της καθόταν στη θέση του συνοδηγού και προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά μάταια.

 Το σώμα της Garce ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο, αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα και είχε πέσει σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό, όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Ο πρίγκηπας Rainer, μία μέρα μετά δέχτηκε να της αποσυνδέσουν το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή. 

Σημειώνεται ότι το ζεύγος απέκτησε ακόμα τον πρίγκιπα Αλβέρτο (Albert) του Μονακό και την πριγκίπισσα Καρολίνα (Caroline).

Η κηδεία της έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό.

 Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους  ήταν οι πρώην συμπρωταγωνιστές της Τζέιμς Στιούαρτ και Κάρι Γκραντ, καθώς και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Την κηδεία της παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Ο πρίγκηπας Rainer δεν ξαναπαντρεύτηκε και κηδεύτηκε στο πλευρό της μετά το θάνατό του το 2005.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ