Σφοδρός χιονιάς στην Αμερική: Ο χειρότερος των τελευταίων ετών – Στους -40 η θερμοκρασία και χάος στις συγκοινωνίες (φωτό - βίντεο)

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν...

Ισχυρή χειμερινή θύελλα αναμένεται να πλήξει στα τέλη της εβδομάδας μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, απειλώντας να προκαλέσει χάος την ώρα που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προβλέπουν να ταξιδέψουν για τις γιορτές.

Πρόκειται για "θύελλα που συμβαίνει μόνο μία φορά τη γενιά", προειδοποίησε στο Twitter η τοπική υπηρεσία της NWS στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει πολύ απότομα σε μόλις μερικές ώρες και η αισθητή θερμοκρασία να φτάσει σε έως και -55 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή των Μεγάλων Πεδιάδων.

 

 

"Αυτό το ψύχος μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα μέσα σε μερικά λεπτά, όπως και υποθερμία και θάνατο αν η έκθεση είναι παρατεταμένη", προειδοποίησε η NWS.

Στην πόλη Ντένβερ, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τριάντα χρόνια, οι αρχές μετέτρεψαν μια τεράστια κλειστή αίθουσα, το Denver Coliseum, σε καταφύγιο γι'αυτούς που έχουν ανάγκη για στέγη και ζεστασιά.

 

 

Η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει σε έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας πιθανώς πτώσεις δέντρων και διακοπές στο ρεύμα.

Ο ιδιωτικός μετεωρολογικός ιστότοπος AccuWeather προειδοποίησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού "κυκλωνικής βόμβας", η οποία σχηματίζεται από την συνάντηση πολικού αέρα με θερμότερη μάζα αέρα, προκαλώντας πολύ γρήγορη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

 

 

- Συναγερμοί για το ψύχος -

Προειδοποιήσεις και συναγερμοί για το ψύχος έχουν εκδοθεί σε τμήματα τουλάχιστον 26 πολιτειών, σύμφωνα με την NWS, και εκτείνονται από τα σύνορα με τον Καναδά ως την ακτή του Κόλπου του Μεξικού στο Τέξας.

Το χιόνι δεν είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο όσον αφορά αυτήν την θύελλα, αλλά μάλλον το κρύο και οι άνεμοι.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η παγωνιά κυρίως στο Τέξας προκάλεσε εκτίναξη της κατανάλωσης ενέργειας, την οποία ακολούθησαν μαζικές διακοπές ρεύματος για αρκετές ημέρες.

 

 

Προειδοποίηση Μπάιντεν 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς ότι το επόμενο 48ωρο αναμένονται «επικίνδυνες και απειλητικές» καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμβουλεύοντας όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν, για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να φύγουν αμέσως.

 

 

 

«Πρόκειται για επικίνδυνες και απειλητικές, πραγματικά σοβαρές καταιγίδες από την Οκλαχόμα μέχρι το Ουαϊόμινγκ και το Μέιν…

Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις κατά τόπους προειδοποιήσεις», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, φύγετε τώρα! Δεν είναι αστείο» τόνισε, και συμπλήρωσε πως έδωσε άδεια σε μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ώστε να αναχωρήσουν νωρίτερα για τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ