Made in Greece ο Θανάσης Παπαθανασίου - Ποιος είναι o συνιδρυτής & Chief Technology Officer της startup Althexis

H Start Up που καινοτομεί στην υγεία. 

Αλθεξις είναι η αρχαία ελληνική λέξη για τη "θεραπεία". 

Η Althexis στοχεύει να μετατρέψει τη διαδικασία εξέτασης του δέρματος σε μια προσιτή και εύκολα προσβάσιμη συνήθεια. Πώς; Με την ανάπτυξη μιας ενιαίας τεχνολογικής πλατφόρμας που επιτρέπει στους φαρμακοποιούς, τους αισθητικούς και τους γιατρούς γενικής ιατρικής να συνεργάζονται με τους δερματολόγους

Ο συνιδρυτής της Althexis, Θανάσης Παπαθανασίου, ρίχνει φως στην αγορά της δερματολογίας και μοιράζεται μαζί μας τη διαδρομή του.

Aκούστε εδώ το podcast με τον συνιδρυτή της startup

Ποιος είναι όμως ο Θανάσης Παπαθανασίου;

Ο Θανάσης Παπαθανασίου είναι μηχανικός λογισμικού με εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων απεικόνισης.

Απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας Οπτοηλεκτρονικής και Απεικονιστικής Διάγνωσης.

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις απασχολήθηκε επίσης σε νεοφυή έργα, όπου εξελίχθηκε στην ανάπτυξη υπερφασματικών απεικονιστών, στην ανακατασκευή χρωμάτων, στη φασματική ταξινόμηση/συμπύκνωση, αξιοποιώντας τέτοιες τεχνολογίες σε πολλούς ειδικούς τομείς εφαρμογών.

Η αποστολή της Althexis

Ο καρκίνος του δέρματος ευθύνεται για 1 θάνατο ανά ώρα, δηλαδή για περισσότερο από το 50% όλων των καρκίνων συνολικά. Ο πιο επιθετικός και επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος είναι το μελάνωμα, το οποίο αντιπροσωπεύει το 4% όλων των αλλοιώσεων του καρκίνου του δέρματος. Τα ποσοστά διάγνωσης του μελανώματος αυξάνονται συνεχώς, ενώ ο αριθμός των δερματολόγων μειώνεται σε σχέση με τον πληθυσμό.

H ομάδα της Althexis μειώνει σημαντικά τη διάρκεια της εξέτασης κατά 2 φορές σε σύγκριση με τις τρέχουσες λύσεις, ενώ παράλληλα καθιστούν μια προηγουμένως απρόσιτη τεχνολογία προσιτή χωρίς συμβιβασμούς.

Το σύστημά τους έχει ήδη αναπτυχθεί και δοκιμαστεί από γιατρούς και συνεργάτες σε πολλές ιδιωτικές δερματολογικές κλινικές καθώς και σε μία κλινική σε μεγάλο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ