Βέροια: H 29χρονη που πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα, υπεβλήθη σε ψυχιατρική εξέταση – Σε 10 ημέρες το πόρισμα (βίντεο)

Στον ανακριτή θα παραδοθεί το πόρισμα της εξέτασης, που θα κρίνει αν θα μεταφερθεί σε φυλακή με ψυχιατρική κλινική

Ολοκληρώθηκε η ψυχιατρική εξέταση στην 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο από πνιγμό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και κάτω από άκρα μυστικότητα, από την αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας όπου κρατείται, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Από την ψυχιατρική αξιολόγηση αναμένεται να προσδιοριστεί αν υπάρχει ψυχιατρική νόσος ή διαταραχή που να επηρέασε την 29χρονη ούτως ώστε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της και αν εξηγείται η μετέπειτα συμπεριφορά της μετά τον θάνατο της κόρη της.

Διαβάστε ακόμη

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη - ''Εγώ έριξα το μωρό μου στον Αλιάκμονα'' - Βίντεο από την αναπαράσταση στον ποταμό

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα διαβιβαστεί εντός δέκα ημερών στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψυχίατρος - καθηγητής πανεπιστημίου, έχει στα χέρια του και θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν και τον πλήρη ιατρικό φάκελο για την ψυχιατρική κατάσταση και το ιστορικό της 29χρονης, από τον οποίο προκύπτει κάθε νοσηλεία, σε κάθε δημόσιο ίδρυμα που είχε μεταφερθεί στο παρελθόν.

Η διάγνωση θα κρίνει αν θα οδηγηθεί σε φυλακή με ψυχιατρική κλινική

Παράλληλα, από τη διάγνωση θα κριθεί αν η 29χρονη οδηγηθεί σε φυλακή με ψυχιατρική κλινική, όπως είναι ο Κορυδαλλός που αποτελεί και το πιθανότερο μέρος ή στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών της Θήβας. Θεωρείται πολύ δύσκολο, με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της, να διαταχθεί ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η μεταφορά της 29χρονης στις φυλακές να καθυστερήσει, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανόν όσο η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο «φως» σε όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Άλλωστε, η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται τόσο στις κινητές συσκευές της 29χρονης, με την κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όσο και στα κοινωνικά της δίκτυα, ωστόσο δε φαίνεται να προκύπτει, μέχρι στιγμής, εμπλοκή τρίτου προσώπου στο θάνατο του βρέφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ