Αλέξανδρος Ωνάσης: Σαν σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο γιος του Έλληνα κροίσου - Το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα (φωτό & βίντεο)

Ο τραγικός πατέρας, Αριστοτέλης, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πως ο χαμός του διαδόχου του δεν ήταν τυχαίος

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιανουαρίου 1973 όταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης, μοναχογιός του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης του γυναίκας Τίνας Λιβανού, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948. Ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερος από την αδερφή του Χριστίνα και η μεγάλη αδυναμία του πατέρα του, ο οποίος δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό του.

Το μοιραίο δυστύχημα 

Στις 22 Ιανουαρίου το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο 25χρονος τότε κληρονόμος, ένα αμφίβιο Piaggio 136, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο ίδιος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. 

Χειριστής ήταν ο Αλέξανδρος που καθόταν στη δεξιά πλευρά του πιλοτηρίου, δίπλα του ο Μακ Κάσκερ και πίσω ο Μακ Γκρέγκορ. Ο Μακ Γκρέγκορ πετούσε ως τότε μαζί με τον Αλέξανδρο το Piaggio, ενώ ο πιλότος Ντόναλντ Μακ Κάσκερ, είχε εμπειρία χιλιάδων ωρών πτήσεων. Ούτε μιας όμως με Piaggio!

Το αεροπλάνο «έσκασε» στον διάδρομο και μετά άρχισε, λόγω της αρχικής φοράς, να περιστρέφεται χτυπώντας συνεχώς στο τσιμέντο, μετατρέποντας την άτρακτο σε άμορφη μάζα από σίδερα. Σε μια θανατηφόρο δίνη...

Ο γιος του Ωνάση εταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα, της 23ής Ιανουαρίου 1973, λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, σήμανε την αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας του Έλληνα κροίσου. Ο τραγικός πατέρας, Αριστοτέλης, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πως ο χαμός του διαδόχου του δεν ήταν τυχαίος. 

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μάλιστα, επικήρυξε τους δολοφόνους, όπως υποστήριξε, του γιού του Αλέξανδρου, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσο έζησε ο ίδιος .Η διερεύνηση του δυστυχήματος, που οδήγησε στο θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, είναι περίπλοκη και αρκετά της σημεία παραμένουν «σκοτεινά».




Αποκαλυπτικό είναι και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, (10/01/1999) που με τίτλο, «Ο μυστηριώδης θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση». 

Στο σχετικό δημοσίευμα, παρουσιάζεται σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων αλλά και σημαντικών - μή καταγεγραμμένων έως πρότινος- ­ μαρτυριών για τον θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση.

Περιλαμβάνει το ακριβές περιεχόμενο των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων, αλλά και όσα αναφέρουν οι μηχανικοί του αεροσκάφους, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν από κοντά τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξανδρου αλλά και τις μυστικές έρευνες που ακολούθησαν.

Οι πιθανότητες σαμποτάζ δεν μπορούν να αποκλειστούν, αν και οι υπεύθυνοι τουλάχιστον υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας αθωώθηκαν.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τάφηκε στον Σκορπιό ενώ ο πατέρας του Αριστοτέλης Ωνάσης που μαράζωσε από τον καημό του και με σαφώς επιδεινωμένη την υγεία του, πέθανε 2 χρόνια αργότερα και ετάφη στο ίδιο μέρος, μαζί με το γιό του.

Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνέστησε το ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα «Αλέξανδρος Ωνάσης», που χορηγεί υποτροφίες και χρηματοδοτεί διάφορα έργα.

Δείτε επίσης:

Σπάνια φωτογραφία μιας τραγικής μάνας που τα είχε όλα & τίποτα - η Τίνα Ωνάση με τον γιο της Αλέξανδρο

Όλα όσα είχε γράψει ο Παύλος Ιωαννίδης που έφυγε σήμερα από την ζωή για τον στενό του φίλο Αριστοτέλη Ωνάση - την Χριστίνα & τον Αλέξανδρο τα μεγάλωσε σαν παιδιά του (φωτό)

Σπάνια Vintage Pic: Ο Αριστοτέλης & ο Αλέξανδρος Ωνάσης κάνουν Πάσχα στο Σκορπιό - Ο μεγιστάνας & ο γιος του μπροστά στον Οβελία

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ