Αιμίλιος Ζαχαρέας: Το τελευταίο «αντίο» στον οικονομολόγο - Ποιοι πήγαν στην κηδεία - Συγκινημένη η κόρη του (φωτό & βίντεο)

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας, ήταν οικονομολόγος, γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες 

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Αιμίλιο Ζαχαρέα.

Στην πολιτική κηδεία του οικονομολόγου και πατέρα της Μάρας Ζαχαρέα, που πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Η δημοσιογράφος, διευθύντρια ειδήσεων και κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Star, ήταν συγκινημένη, ενώ στο πλευρό της είχε τον σύζυγό της, τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Διαβάστε επίσης: Μάρα Ζαχαρέα: Συγκλονίζει το αντίο στον πατέρα της – Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση της δημοσιογράφου

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας, ήταν οικονομολόγος, γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

 

 

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη -εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου του Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ