Μεξικό: Λευκός καρχαρίας μήκους 5,7 μέτρων κατασπάραξε 50χρονο δύτη - «του έσκισε το κεφάλι» (φωτό & βίντεο)

Είχε βουτήξει σε βάθος περίπου 18 μέτρων 

Ένας δύτης αποκεφαλίστηκε από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, μήκους 5,7 μέτρων, ανοιχτά των ακτών του Μεξικού. Είναι η πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία του 2023.

Ο 50χρονος Manuel Lopez βούτηξε σε βάθος περίπου 18 μέτρων για όστρακα, ανοιχτά της παραλίας San Jose στον κόλπο Tobari στη δυτική ακτή του Μεξικού, όταν δέχθηκε την επίθεση στις 5 Ιανουαρίου.

Ένας ψαράς που είδε το περιστατικό, ο José Bernal, είπε στο Tracking Sharks ότι ο Lopez: «βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο ώμους».

Σύμφωνα με τον Independent ο Bernal πρόσθεσε ακόμα ότι είχαν εντοπιστεί αρκετοί καρχαρίες τις προηγούμενες μέρες και ότι οι ψαράδες είχαν τεθεί σε επιφυλακή.  «Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για ψάρεμα για αρκετές ημέρες» είπε. 

Αν και πολλοί απέφυγαν να μπουν στο νερό, η έλλειψη οστρακοειδών είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση στην περιοχή. Έτσι ο Lopez αποφάσισε να βουτήξει, αφού φέρεται να είχε ανάγκη τα χρήματα.

Όπως αναφέρει η Tracking Sharks ενώ οι  ψαράδες μπορούν να διεκδικήσουν ετήσιο επίδομα 7.200 πέσος, δεν είναι αρκετό όταν δεν υπάρχει εισόδημα από τη θάλασσα.

Οι λευκοί καρχαρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα έξι μέτρα σε μήκος, ενώ το βάρος τους μπορεί να αγγίξει τους δύο τόνους. Οι ειδικοί λένε ότι συχνά οι καρχαρίες μπορεί να μπερδεύουν τους ανθρώπους με φώκιες, ειδικά αν φορούν στολή - δύτη και οι επιθέσεις (σσ. σε ανθρώπους) συχνά θεωρούνται «πειραματικές».

«Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες εμφανίζονται πιο συνχά στον Κόλπο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν οι  θηλυκοί καρχαρίες που κυοφορούν εισέρχονται στην περιοχή», σημείωσε η Tracking Sharks. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ