Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος για το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια - Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στα χαλάσματα

Αγκαλιασμένο κάτω από τόνους τσιμέντου, βρέθηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούσαν οι διασώστες, στην Αντιόχεια μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία

Νεκρό εντοπίστηκε, από τουρκικά συνεργεία, το ζευγάρι ελληνικής καταγωγής που αναζητούνταν στα χαλάσματα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το τουρκικό συνεργείο εντόπισε αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 09/02, όταν έφτασε στο σημείο η μεικτή ομάδα της ΕΜΑΚ. Έκανε αναγνώριση του χώρου, το σχεδιασμό της, το πρωί της Παρασκευής 10/02, έψαξαν με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που όμως εντοπίζει μόνο ύπαρξη ζωής, έβαλαν θερμική κάμερα, γεώφωνο, πάλι κανένα ίχνος ζωής.

Ωστόσο, ένας άντρας της ΕΜΑΚ κατάφερε μέσα στα χαλάσματα να φτάσει μέχρι το δωμάτιο τους, αλλά πάλι τίποτα κι έτσι αποφασίστηκε να αναχωρήσουν για να επιχειρήσουν αλλού κι συνέχισαν Τούρκοι συνάδελφοί τους. Μπήκαν τα σκαπτικά μηχανήματα, απομάκρυναν μπάζα έτσι εντοπίστηκε και το ζευγάρι των Ελλήνων, ο Γιώργος Αντύπας και η σύζυγος του.

Οι δυο τους καταπλακώθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους. Το ζευγάρι βρίσκονταν κάτω από το κρεβάτι του, αγκαλιασμένο, στην προσπάθεια του ίσως να προστατευθεί, να προστατέψει ο ένας τον άλλο, αλλά δεν κατάφεραν να γλιτώσουν όταν η πολυκατοικία κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισής τους ανέλαβε ο γαμπρός τους, ο άντρας της κόρης τους, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ζευγάρι των Ελλήνων.

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός στην Τουρκία: Έσβησαν οι ελπίδες για το ζευγάρι των Ελλήνων στην στην Αντιόχεια - Η ΕΜΑΚ διέκοψε τις έρευνες

Είχαν να δώσουν σημεία ζωής από τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ζευγάρι που έμενε στην περιοχή και είχαν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Ο 65χρονος και η 62χρονη κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τους αρμόδιους φορείς είχαν ειδοποιήσει τα παιδιά και οι συγγενείς τους ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν.

Tα τελευταία 10 χρόνια το ζευγάρι με διπλή υπηκοότητα ζούσε στην Αντιόχεια, ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Σεισμός Τουρκία: Η ΕΜΑΚ πήρε άδεια για τον εντοπισμό των 2 Ελλήνων στην Αντιόχεια – Έμεναν σε 6όροφη πολυκατοικία

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ