Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ΣΕΦ: Κουρασμένη & άυπνη έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Η Ντρισμπιώτη αποφάσισε χθες το βράδυ να μπει στη διοργάνωση και να δοκιμάσει την κατάσταση της

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε πρώτη τα 3.000μ. βάδην γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, τερματίζοντας σε 12.18.26 σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βελτίωσε το δικό της προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 12.21.43 από τις 12 Φεβρουαρίου του 2021 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει και πάλι στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος αφού η προηγούμενη ανήκε στη Γαλλίδα, Πολίν Στέι, με 12:26.45 από τις 11 Φεβρουαρίου.

 

 

Έτσι, μέσα σε λίγες ημέρες η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας πετυχαίνει δύο πανελλήνια ρεκόρ, αφού στις 12 Φεβρουαρίου σε αγώνες στη Μελβούρνη είχε κάνει 1:28.12 στα 20χλμ. βάδην.

Στον αγώνα δεύτερη ήταν η Χριστίνα Παπαδοπούλου με 12.49.84 και τρίτη η Κυριακή Φιλτισάκου με 12.49.84.

«Είμαι άυπνη και κουρασμένη, ήθελα να στηρίξω τη διοργάνωση»
Η Ντρισμπιώτη αποφάσισε χθες το βράδυ να μπει στη διοργάνωση και να δοκιμάσει την κατάσταση της. Από τα πρώτα μέτρα της κούρσα επέλεξε να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, τον οποίο ανέβασε σταδιακά.

«Είμαι άυπνη, είμαι αρκετά κουρασμένη παρόλα αυτά πήρα την απόφαση να αγωνιστώ. Και το έκανα όχι τόσο για να κυνηγήσω την επίδοση ή το ρεκόρ, αλλά γιατί ήθελε να στηρίξω τη διοργάνωση. Πρέπει να δίνουμε το παρών σε αυτές τις διοργανώσεις, προκειμένου να φέρουμε κοντά στο στίβο τα παιδιά», είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι που μπορώ και βελτιώνομαι διαρκώς ακόμη και στην ηλικία μου. Χαίρομαι που αγωνίστηκα και πάλι με τα κορίτσια (σ.σ. Παπαδοπούλου και Φιλτισάκου). Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην κι έπειτα θα συνεχίσω στο Βαλκανικό».

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) που ήταν δεύτερη με 12.35.51 και πανηγύρισε την παρουσία της, καθώς προερχόταν από πολύμηνο τραυματισμό. «Εχω δύο εβδομάδες που ξεκίνησα την προπόνηση μετά τον τραυματισμό. Είμαι πολύ χαρούμενη που σημείωσε σήμερα αυτή την επίδοση , καθώς ακόμη δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο 20χλμ. βάδην στο Άστρος Κυνουρίας». Η τριάδα των νικητριών έκλεισε με την Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) που πέτυχε 12.49.84.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ