Ο Μπράιαν ζυγιζε 153 κιλά: Κρύφτηκε από όλους επί 6 μήνες και όταν γύρισε είχε χάσει 62 κιλά! - Δείτε πως είναι σήμερα

Μία απίστευτη ιστορία για το θέλησης, γιατί δεν πρέπει να το βάζεις κάτω

Ο Bryan O'Keeffe πάλευε με το βάρος του σε όλη του τη ζωή, δοκιμάζοντας κάθε δίαιτα και πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά ένιωθε ότι έχανε και έπαιρνε τα ίδια 18 κιλά ξανά και ξανά. Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό.

Ο 34χρονος O'Keeffe, από την Ιρλανδία, ζύγιζε 153 κιλά όταν μετακόμισε σε ένα μικρό χωριό στην Ισπανία, παραιτήθηκε από τη δουλειά του και διέκοψε κάθε επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους του.

Επτά μήνες αργότερα είχε χάσει 62 κιλά και επέστρεψε στην Ιρλανδία για να κάνει έκπληξη στους αγαπημένους του, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει προβληθεί πάνω από 32 εκατομμύρια φορές.

Στο βίντεο ο O'Keeffe λέει ότι, μετά από 15 χρόνια δοκιμών σε δίαιτες και προπονήσεις, αποφάσισε να σταματήσει να εστιάζει στη ζυγαριά και αντ' αυτού να είναι ψυχικά ανθεκτικός και να χτίζει πειθαρχία.

Μιλώντας στο Insider, ο O'Keeffe είπε πως η απώλεια βάρους ήταν απίστευτα δύσκολη και αναγνώρισε ότι οι μέθοδοί του ήταν ακραίες.

Τα νέα φάρμακα, όπως η σεμαγλουτίδη, που έχουν βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν βάρος μετά από χρόνια αγώνα, αποκαλύπτουν ότι το υπερβολικό βάρος δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα κακού αυτοελέγχου και έλλειψης θέλησης. Και οι ειδικοί συμβουλεύουν γενικά τους ανθρώπους να χάνουν βάρος σταδιακά, αναπτύσσοντας σιγά-σιγά υγιεινές συνήθειες χωρίς υπερβολικούς περιορισμούς

Αλλά μια δραστική, σύντομη περίοδος απώλειας βάρους διάρκειας από έναν έως τρεις μήνες μπορεί να είναι ευεργετική για όσους έχουν πολλά να χάσουν και δεν πιστεύουν ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν, πριν από τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, δήλωσε στο Insider ο προσωπικός γυμναστής και προπονητής απώλειας λίπους Jordan Syatt.

 

 

Ένας υγιής και βιώσιμος ρυθμός απώλειας βάρους για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κατά μέσο όρο ένα κιλό ανά εβδομάδα, ή 0,5% του σωματικού τους βάρους, αλλά οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνθρωποι μπορούν να χάσουν με ασφάλεια βάρος πιο γρήγορα, λόγω του ότι έχουν περισσότερα να χάσουν.

Ο προσωπικός γυμναστής και διαιτολόγος Mike Matthews πιστεύει πως οι άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν περισσότερα από 45 κιλά μπορούν να χάνουν με ασφάλεια έως και τέσσερα την εβδομάδα. «Σίγουρα δεν θα το συνιστούσα σε όλους, αλλά ήταν το τέλειο σενάριο για μένα», δήλωσε ο O'Keeffe.

Πότε άρχισε να παίρνει βάρος ο O'Keeffe

Ο O'Keeffe ήταν υπέρβαρος από παιδί, αλλά ως έφηβος η φοίτηση σε οικοτροφείο και η ενασχόληση με πολλά αθλήματα τον βοήθησαν να αδυνατίσει, όπως είπε.

Όταν πήγε στο κολέγιο, ωστόσο, ο τυπικός τρόπος ζωής των φοιτητών που έπιναν και έτρωγαν φαγητό απ' έξω, σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό, είχε ως αποτέλεσμα ο O'Keeffe να πάρει βάρος «επιθετικά».

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας των 20 του, δοκίμασε όλα τα είδη δίαιτας και στυλ προπόνησης -από keto μέχρι crossfit-, πήγε σε κλινικές διαχείρισης βάρους, ενώ τοποθέτησε και ένα μπαλόνι στο στομάχι του που υποτίθεται ότι θα μείωνε την πείνα του - το οποίο αργότερα αφαίρεσε. Έχασε λίγο βάρος για μερικούς μήνες, αλλά πάντα το ξαναέπαιρνε, ανεβαίνοντας συνήθως γύρω στα 150 κιλά.

 

 

Οι διαιτολόγοι προειδοποιούν ότι οι δίαιτες της μόδας όπως η keto είναι πολύ περιοριστικές για να είναι βιώσιμες, ενώ η έρευνα υποδεικνύει πως η απαγόρευση των τροφίμων μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να τα επιθυμήσετε και λιγότερο πιθανό να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή

Το 2017 ο O'Keefe έχασε 32 κιλά σε πέντε μήνες αφού μετακόμισε στο Λονδίνο και μπήκε σε μια καλή ρουτίνα με τη διατροφή και την άσκηση. Όλα όμως κατέρρευσαν αφότου γιόρτασε την απόκτηση του μεταπτυχιακού του τίτλου σπουδών. Ξαναπήρε τα κιλά στον μισό χρόνο από εκείνον που χρειάστηκε για να τα χάσει, αφού τα περισσότερα βράδια παρήγγειλνε μεγάλες ποσότητες φαγητού απ' έξω.

«Η απώλεια βάρους ήταν αυτό που ήθελα περισσότερο, αλλά δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω τις θυσίες για να το πετύχω μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο O'Keeffe.

Μετακόμισε σε ένα μικροσκοπικό ισπανικό χωριό για να απομακρύνει τον πειρασμό

Στα τέλη του 2020, σε ηλικία 33 ετών, ο O'Keeffe μετακόμισε στην ισπανική πόλη Πάλμα, στο νησί Μαγιόρκα, όπου ο αδελφός του, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός, τον ενθάρρυνε να τον ακολουθήσει και να κάνει μια αλλαγή. Όμως, ο κύκλος της απώλειας και της αύξησης του βάρους συνεχίστηκε.

Γύρω στον Οκτώβριο του 2021 ο O'Keeffe υποσχέθηκε και πάλι να τον σπάσει. Αιτιολόγησε ότι δυσκολευόταν επειδή ήταν τόσο εύκολο να έχει πρόσβαση σε απολαυστικές τροφές και η κοινωνική του ζωή επικεντρωνόταν γύρω από το φαγητό και το ποτό. Έτσι, αφαίρεσε αυτές τις πτυχές της ζωής του μετακομίζοντας σε ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι της Μαγιόρκα «στη μέση του πουθενά», την Cala Figuera, που είχε μόνο ένα κατάστημα ανοιχτό τον χειμώνα.


SCREENSHOT/ INSTAGRAM

Η σκέψη του O'Keefe αντικατοπτρίζει την έρευνα σχετικά με τα λεγόμενα παχυσαρκογόνα περιβάλλοντα, όπου η εύκολη πρόσβαση και η διαφήμιση εξαιρετικά επεξεργασμένων, πυκνών σε θερμίδες τροφίμων ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε ανθυγιεινά και να ζουν καθιστική ζωή, συντελώντας στην αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας.

Ο O'Keefe διέκοψε, επίσης, κάθε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του, λέγοντάς τους ότι θα «δουλέψει με τον εαυτό του» και ότι δεν θα τους μιλούσε για τρεις μήνες.

Εκείνοι τον υποστήριξαν ως επί το πλείστον, αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αντίδραση όταν τους είπε ότι θα συνέχιζε στο τέλος των τριών μηνών. «Ένιωσα πως είχα δοκιμάσει τα πάντα και ίσως χρειαζόμουν κάτι τόσο ακραίο για να αλλάξει το βάρος μου», είπε.

Κινούνταν συνειδητά για πέντε ώρες την ημέρα

Ο O'Keeffe ξεκίνησε βγάζοντας βόλτα τον σκύλο του για μία ώρα την ημέρα, πριν πάει σε ένα παλιό σκονισμένο τοπικό γυμναστήριο, ενώ έκανε επίσης κολύμπι, τρέξιμο και διατάσεις. Σύντομα έκανε συνειδητή κίνηση για πέντε ώρες την ημέρα.

Ο νεαρός άνδρας προκαλούσε τον εαυτό του με το να γυμνάζεται κάθε μέρα ακόμη και όταν ήταν τραυματισμένος, για να χτίσει πειθαρχία και ανθεκτικότητα, παρόλο που ήξερε ότι υπερπροπονείτο, όπως είπε.

«Έπρεπε να ωθήσω τον εαυτό μου στα όρια», δήλωσε ο O'Keeffe. «Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος με την απώλεια βάρους, όπου τρως επειδή είσαι δυστυχισμένος που είσαι υπέρβαρος, οπότε μετά παίρνεις περισσότερο βάρος, κι αυτό σε κάνει πιο δυστυχισμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο O'Keeffe ήθελε να δημιουργήσει το αντίθετο -έναν «κύκλο θετικότητας και ενίσχυσης»- και να αισθάνεται σταθερά ότι πετυχαίνει κάτι για να τον οδηγεί μπροστά.

 

 

Έναν μήνα μετά, παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να επικεντρωθεί 100% στην απώλεια βάρους, ζώντας από τις οικονομίες του και εξοικονομώντας χρήματα μαγειρεύοντας γεύματα από το μηδέν.

Ο O'Keeffe παρακολουθούσε το φαγητό του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyFitnessPal και έκανε διαλειμματική νηστεία για να τον βοηθήσει να τηρήσει τον στόχο του για 2.200 θερμίδες την ημέρα και 200 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως είπε.

Κάποια στιγμή, όταν είχε χάσει περίπου 25,5 κιλά, λαχταρούσε τα McDonald's, αλλά αποφάσισε ότι δεν άξιζε τον κόπο όταν συνειδητοποίησε πως το πλησιέστερο ήταν μία ώρα μακριά.

Το σχέδιο του O'Keeffe δούλευε και το βάρος του συνέχισε να μειώνεται. Ήξερε πάντα ότι θα χρειαζόταν περισσότερο από τρεις μήνες για να χάσει βάρος. Δεν πίστευε ποτέ πως τρεις μήνες θα ήταν αρκετοί για να χάσει περίπου 63,5 κιλά, αλλά σκέφτηκε πως αν το έλεγε έτσι, θα διευκόλυνε τους φίλους και την οικογένειά του.

Το μόνο άτομο στο οποίο μιλούσε ήταν ο πατέρας του, τον οποίο καλούσε δύο φορές την εβδομάδα όταν η μητέρα του έλειπε. Έχει «αρκετά προχωρημένο» Αλτσχάιμερ και ο O'Keefe είπε ότι ήξερε πως δεν θα θυμόταν το τηλεφώνημα.

 

 

Μετά από τέσσερις μήνες άρχισε επίσης να μιλάει για προπόνηση με έναν γνωστό του που είναι προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης, αλλά δεν του είπε τι έκανε.

Περίπου εκείνη την εποχή, όταν η μικρότερη αδελφή του O'Keeffe τού έστειλε μήνυμα «Είσαι ευτυχισμένος;», εκείνος απάντησε «Ναι». Αν και αυτό δεν ήταν απαραίτητα αλήθεια, αργότερα συνειδητοποίησε ότι ήταν «γεμάτος». Πίεζε τον εαυτό του απίστευτα σκληρά, αλλά αισθανόταν καλά για τα επιτεύγματά του. «Είχα πετύχει κάτι που ήθελα όσο τίποτα άλλο εδώ και 15 χρόνια», δήλωσε ο ίδιος.

Εξέπληξε τους πάντες όταν επέστρεψε στο σπίτι του

Καθώς πλησίαζε το καλοκαίρι, ο O'Keeffe σχεδίαζε να επιστρέψει στο σπίτι του και να κάνει έκπληξη στους φίλους και στην οικογένειά του, λέγοντας μόνο σε μερικούς ανθρώπους για το σχέδιό του, ώστε να κινηματογραφήσουν τις αντιδράσεις τους, αλλά κρατώντας μυστικό το επίπεδο της απώλειας βάρους του

Τον Ιούλιο του 2022 εμφανίστηκε στο κατώφλι της πόρτας και έμοιαζε εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από επτά μήνες νωρίτερα. «Ήταν εκπληκτικό», δήλωσε ο O'Keeffe. «Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι και τόσο χαρούμενοι για μένα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ» περιέγραψε.

Είναι τα μικρά πράγματα που έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο τον O'Keeffe από τότε που έχασε το βάρος του, όπως το να μπορεί να καθίσει άνετα σε ένα κάθισμα αεροπλάνου: «Έφευγα με σημάδι από τη ζώνη ασφαλείας. Και μετά, όταν κάθισα για πρώτη φορά στο κάθισμα του αεροπλάνου, ένιωθα πως ήταν σαν να κολυμπούσα μέσα σε αυτό», είπε.

 

 

Η αδελφή του O'Keeffe τον έγραψε στο Bumble και έμεινε έκπληκτος από το πόση προσοχή έλαβε. Τώρα, έχει μια φίλη που ζει στο ισπανικό νησί της Τενερίφης και έχει επιστρέψει στην Πάλμα.

Από το καλοκαίρι ο O'Keeffe έχει χαλαρώσει την άσκηση και άρχισε να τρώει περισσότερο για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυών, είπε, αλλά θέλει να μειώσει και πάλι αφού απολαύσει τις πολυτέλειες με τους φίλους και την οικογένειά του.

Ο O'Keeffe δεν έκανε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο έχανε βάρος, αλλά τώρα μοιράζεται εκπαιδευτικό περιεχόμενο και βοηθάει άλλους με τα δικά τους ταξίδια, κάτι που τον ενθαρρύνει επίσης να παραμείνει σε καλό δρόμο, είπε.

Είναι βέβαιος ότι θα διατηρήσει το βάρος του αυτή τη φορά όχι μόνο επειδή έχασε περισσότερο από ποτέ, αλλά επειδή -όπως ήλπιζε- απέκτησε ανθεκτικότητα και έναν τρόπο ζωής που απολαμβάνει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ