Τραγωδία στα Τέμπη: Αγνοούνται Κύπριοι φοιτητές - Τους ψάχνουν οι συγγενείς τους

Αγωνιούν οι συγγενείς για τους οικείους τους! 

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

 

 

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών υπέβαλε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ύστερα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης του Κ. Αχ. Καραμανλή: 

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

 

 

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: "Η κόρη μου σώθηκε γιατί της άλλαξαν βαγόνι από το 3 στο 8"- Ανατριχιάζουν τα λόγια της μητέρας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στα νοσοκομεία (φωτό)

Αγνοούνται φοιτητές από την Κύπρο

Έκκληση για 24χρονη 

Δεκάδες είναι οι συγγενείς των αγνοουμένων που βρίσκονται έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας περιμένοντας να ακούσουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, μεταξύ των αγνοουμένων είναι και μια 24χρονη κοπέλα από την Πάφο της Κύπρου. Μιλώντας στις κάμερες έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο πατέρας του αγοριού της, δείχνοντας φωτογραφίες της κοπέλας, έκανε έκκληση για όποιον την έχει δει και γνωρίζει κάτι για την τύχη της.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η 24χρονη λέγεται Αναστασία Αδαμίδου, είναι οδοντίατρος και βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι, και από τις 11 χθες το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν.

Όπως λέει, δεν είναι στις λίστες ούτε των τραυματιών ούτε των νεκρών. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι γονείς της έρχονται από την Κύπρο στη Λάρισα.

 

 

Άλλος ένας Κύπριος αγνοείται μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με την οικογένειά του να απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση.

Πέρα από την 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου, η οποία αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ τον περασμένο Απρίλιο και την οποία αναζητούν οι δικοί της άνθρωποι, αγνοούμενος είναι επίσης και ένας 23χρονος.

23χρονος φοιτητής μεταξύ των αγνοουμένων από την σύγκρουση των τρένων

Πρόκειται για τον 23χρονο φοιτητή Κύπρο Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής, με τους γονείς του να βρίσκονται καθ’ οδόν για το σημείο ώστε να λάβουν επίσημη ενημέρωση.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο philenews πρόσωπο της οικογένειας, ο νεαρός φοιτητής επέβαινε στο τρένο κατά τη διάρκεια της μοιραίας διαδρομής. Δεν έγινε μέχρι στιγμής δυνατό να εντοπιστεί.

Η οικογένεια του Κύπρου Παπαϊωάννου, απευθύνθηκε σε όλα τα νοσοκομεία που έχουν μεταφερθεί τραυματίες καθώς επίσης και στις Αρχές χωρίς να μάθει μέχρι στιγμής αν βρίσκεται ανάμεσα στους επιζώντες. Οι ίδιοι απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει οποιανδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με την οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ