H βάφτιση της μικρής Geraldine, κόρης του Πρίγκιπα Leka της Αλβανίας & Πριγκίπισσας Elia - Νονά της η πριγκίπισσα Sibilla του Λουξεμβούργου (φωτό)

Χαρές για την Royal οικογένεια... 

Η κόρη του πρίγκιπα Leka και της πριγκίπισσας Elia της Αλβανίας βαφτίστηκε στα Τίρανα στις 28 Ιανουαρίου 2023 και πήρε το όνομα Geraldine

Στις φωτογραφίες που μόλις κυκλοφόρησαν, η δίχρονη πριγκίπισσα εμφανίζεται χαμογελαστή, χαριτωμένη και σκανταλιάρα. Προς μεγάλη χαρά των γονιών της!

 

Η βάπτιση έγινε στους χώρους του πρώην βασιλικού παλατιού στα Τίρανα στις 28 Ιανουαρίου 2023.

 

 

 

Την τελετή τέλεσε ο Σεβασμιότατος Arjan Dodaj, Μητροπολίτης Αρχιεπίσκοπος Τιράνων-Ντουρέ. 

 

Στις φωτογραφίες η πριγκίπισσα Geraldine κρατάει το χέρι της μητέρας της και φοράει ένα λευκό δαντελένιο φόρεμα.

 Η ημερομηνία της βάπτισης δεν επιλέχθηκε τυχαία από τον Λέκα: "Η 28η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της γέννησης της αείμνηστης μητέρας μου, της βασίλισσας Σούζαν", εξήγησε ο διάδοχος του θρόνου στο Instagram.

 

 

Η κατασκευή του παρεκκλησίου της Παναγίας του Ευαγγελισμού αποφασίστηκε τη δεκαετία του 1930 για να χρησιμεύσει ως ορατόριο για τη βασίλισσα Γεραλντίνη, αλλά δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 1941 κατά τη διάρκεια της ιταλικής εισβολής στην Αλβανία και στη συνέχεια έκλεισε για λατρεία το 1944.

 

 

Ο Leka και η Elia μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση της κόρης τους εκεί, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως υπό την αιγίδα της αλβανικής κυβέρνησης και με την υποστήριξη του Τάγματος της Μάλτας.

Νονά της μικρούλας ήταν η πριγκίπισσα Sibilla του Λουξεμβούργου και  νονός της o Thomas Frashëri. Ο νονός της, είναι στενός φίλος της οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ