«Ώρα της γης»: Ο πλανήτης "σβήνει" τα φώτα για μία ώρα - Η Ακρόπολη στο σκοτάδι (φωτό)

Για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους...

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης». Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

«Εσβησε» η Ακρόπολη για την ώρα της γης

«Εσβησε» η Ακρόπολη για την ώρα της γης

Η Ωρα της γης στην Αθήνα

Γιατί είναι σημαντική η Ώρα της Γης και τι συμβολίζει;

Ο κύριος σκοπός της δράσης είναι η συλλογική ευαισθητοποίηση για την προστασία του πλανήτη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Καθένας από εμάς μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα, με στόχο σιγά σιγά, βήμα-βήμα με μικρές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά του, να αντιστρέψει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Ώρα της Γης είναι μια μαζική κίνηση, που πραγματοποιείται μόνο με την συμμετοχή και συνεργασία όλων των ανθρώπων: αυτή την πολύτιμη ώρα, από τις 20.30 έως τις 21:30, όλοι μας -παρά τις διαφορές και τον ατομισμό μας- ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα -τον πιο- σημαντικό σκοπό.

*Πηγή φωτογραφιών: ΓΙΑΝΝΗΣ_ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ*

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ