O Kάρολος & η εκθαμβωτική Καμίλα στη Γερμανία: Τα αστεία του Βασιλιά, το φαγητό & το δείπνο με καλεσμένη την Μέρκελ (φωτό - βίντεο)

Το βασιλικό ζεύγος έγινε δεκτό την Τετάρτη στην Γερμανία με χαιρετισμό από 21 πυροβόλα όπλα καθώς και ένα πέρασμα από δύο μαχητικά αεροσκάφη όταν βγήκαν από το RAF Voyager.

«Είναι καλό που Γερμανοί και Βρετανοί είναι πλέον αντίπαλοι μόνο στα γήπεδα ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προσφωνώντας τον βασιλιά Κάρολο Γ' στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 το βράδυ προς τιμήν του.

Στην αντιφώνησή του ο μονάρχης τόνισε τη σημασία της σχέσης Βρετανίας - Γερμανίας και διαβεβαίωσε ότι όσο βρίσκεται στον θρόνο, θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων.

 

 

 

 

Η επίσημη επίσκεψη του Καρόλου, η πρώτη του στο εξωτερικό ως μονάρχη, γίνεται ακριβώς έξι χρόνια από την ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε να αποχωρήσει από την ΕΕ. 

 

 

 

 

Ο Κάρολος και η Καμίλα έγιναν δεκτοί επίσημα με στρατιωτικές τιμές από τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατά την έναρξη της κρατικής επίσκεψής του.

Δείτε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία - Με γαλάζιο παλτό & καπέλο η Καμίλα

 

 

Όλα όσα έγιναν στο δείπνο 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' μάλιστα  εκφώνησε την  ομιλία του στα γερμανικά,

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αξιωματούχους, θέλησε να επαινέσει την ισχυρή σχέση που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γερμανία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της τριήμερης κρατικής επίσκεψης στη χώρα. Μεταξύ των παρευρισκομένων, μαζί με την Camilla, τη βασιλική σύζυγο, ήταν και η πρώτη κυρία Elke Büdenbender, αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ. 

 

 

Προσκεκλημένοι ήταν επίσης αξιωματούχοι από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι, σύμφωνα με την Mirror

 

Κάνοντας την ομιλία του στα γερμανικά, ο βασιλιάς είπε: "Είναι δύσκολο να ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω αρκετά για αυτά τα τρομερά ευγενικά λόγια και την αξέχαστη φιλοξενία σας σε ένα τόσο εορταστικό περιβάλλον.
 

 

 

 

"Είναι υπέροχο να βρίσκομαι σε τόσο μεγάλη παρέα απόψε''.

"Η σύζυγός μου και εγώ συγκινηθήκαμε βαθύτατα από τη ζεστασιά που μας έδειξαν στη Γερμανία. Όπως κάναμε σε κάθε προηγούμενη επίσκεψή μας σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη χώρα.

"Έχω επισκεφθεί τη Γερμανία περισσότερες από 40 φορές, ένα σημάδι φυσικά που δείχνει  πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις μας για μένα. 

"Και από κάθε μία από αυτές τις επισκέψεις έχω αναμνήσεις που είναι πολύ ιδιαίτερες.

 

 

 

Tι φόρεσε η Καμίλα 

Το βασιλικό ζεύγος έκανε μια εκθαμβωτική είσοδο στην επίσημη δεξίωση, με την Καμίλα να φορά ένα μαύρο βραδινό φόρεμα καθώς και την διαμαντένια τιάρα, η οποία ήταν η αγαπημένη της βασιλομήτωρος. Προκειμένου να τιμήσει και την βασίλισσα Ελισάβετ όμως, φόρεσε το διαμαντένιο περιδέραιό της.

Κομψός ήταν και ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος φόρεσε λευκή γραβάτα με το παράσημο του Τάγματος Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας καθώς και το διαμαντένιο παράσημο του Bath Neck Order και άλλα μετάλλια.

Το δείπνο

Όσο για το δείπνο, αποτελούνταν από μαριναρισμένο κυπρίνο και νεροκάρδαμο, κοτόπουλο και μανιτάρια με μείγμα βύνης βατόμουρου και επιδόρπιο με δαμάσκηνο και μαύρο τσάι, συνοδευόμενα από τρία διαφορετικά κρασιά ή μη αλκοολούχα κοκτέιλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ