31 χρόνια από τη σαρωτική στα Oscars ταινία "Η σιωπή των αμνών": Τζόντι Φόστερ , Άντονι Χόπκινς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που τους καθιέρωσαν παγκοσμίως (φωτό - βίντεο)

Ήταν από τις πρώτες ταινίες θρίλερ που κέρδισαν Όσκαρ.

Σαν σήμερα η ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» αποσπά τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσαρμογής σεναρίου. Ακόμη, δίνει στην Τζόντι Φόστερ το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου και στον Άντονι Χόπκινς το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ας θυμηθούμε την πλοκή του εμβληματικού αυτού θρίλερ που αποτελεί μία παό τις πιο τρομακτικές ταινίες του κινηματογράφου.

Η πλοκή του έργου

Η Clarice Starling είναι μία νεαρή ασκούμενη του FBI, η οποία αναλαμβάνει την υπόθεση του «Buffalo Bill» ενός ψυχωτικού serial killer που σκοτώνει και αφαιρεί το δέρμα από τα γυναικεία θύματά του.

Σε μία προσπάθεια να κατανοήσει την ψυχοσύνθεση του και να μπορέσει να τον συλλάβει, η Clarice συναντά τον τρόφιμο των ψυχιατρικών φυλακών Hannibal Lecter, ο οποίος σκότωνε και κατασπάραζε τα θύματά του.



Στις συναντήσεις τους, η Clarice προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του καταζητούμενου «Buffalo Bill» ενώ παράλληλα μπλέκει σε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι του Hannibal Lecter.





Πρόκειται για τη βασική υπόθεση της ταινίας θρίλερ «Η σιωπή των αμνών», η οποία κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου 1991 σε σκηνοθεσία του Jonathan Demme και βασίστηκε στην ομώνυμη νουβέλα του Thomas Harris του 1988.

Διαβάστε ακόμη: Ο Άντονι Χόπκινς γιορτάζει 47 χρόνια νηφαλιότητας - «Είμαι αλκοολικός που έχει αναρρώσει - να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας» (βίντεο)



Η ταινία «Η σιωπή των αμνών», με πρωταγωνιστές τη Jodie Foster και τον Anthony Hopkins, έσπασε τα ταμεία και απέσπασε συνολικά 5 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το «Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου» και το «Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου» για τους δύο πρωταγωνιστές, ενώ το περιοδικό «Empire» έχει συμπεριλάβει την ταινία στις «500 Καλύτερες Ταινίες Όλων των Εποχών».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Η σιωπή των αμνών»:

Ένα εξίσου επιτυχημένο sequel με τίτλο «Hannibal» κυκλοφόρησε το 2001.

"Αισθησιασμός θανάτου” η φωτογραφία του Νταλί στην αφίσα της ταινίας.

dali butterfly

Η ταινία κυκλοφόρησε με αφίσα εμπνευσμένη από μία φωτογραφία του διάσημου ζωγράφου, Σαλβαδόρ Νταλί. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται το πρόσωπο της Τζόντι Φόστερ με μία πεταλούδα να της καλύπτει το στόμα.

Πάνω στην πεταλούδα βρίσκεται μια νεκροκεφαλή, την οποία είχε δημιουργήσει ο Νταλί το 1951 από τα γυμνά κορμιά επτά γυναικών. Το έργο του ονόμασε “Αισθησιασμός Θανάτου”, το πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον φωτογράφο Φίλιπ Χάλσμαν και φυσικά είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Στην αφίσα ελάχιστοι την πρόσεξαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ