Made in Greece ο Dimitris Dassios: Ο Έλληνας designer με την στόφα καλλιτέχνη - Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Όλα τα σχέδια dassios γίνονται μοναδικά κομμάτια τέχνης.

Ο Δημήτρης Ντάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός και κλασικός τραγουδιστής.

Ενώ καθιέρωνε μια μακροχρόνια καριέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δημήτρης Ντάσιος δραστηριοποιήθηκε εξίσου με το σχεδιασμό κοσμημάτων κοστουμιών αρχικά, αξεσουάρ και άλλων ενδυμάτων σε μεταγενέστερο στάδιο. 

 

 

 

 

 

 

Ως μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, άρχισε να παρουσιάζει τις συλλογές του σε ιδιωτικές εκθέσεις από το 2005.

dassios

Σχεδόν αμέσως οι πασαρέλες του έγιναν θρυλικές, ενώ οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος της μόδας τον αποδέχτηκαν ως έναν από τους πιο πνευματικούς και πρωτοποριακούς σχεδιαστές μόδας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Ο μεγάλος master της ελληνικής μόδας θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

Το 2006 ακολούθησε η 1η εμφάνιση στη διεθνή σκηνή της μόδας με μεγάλη επιτυχία. Ήταν όταν η παγκοσμίου φήμης Μαρία Λουίζα Πουμαλιού αγόρασε τη συλλογή του για τις ομώνυμες μπουτίκ της στο Παρίσι και το Κατάρ, αφού παρακολούθησε την παρουσίαση της πασαρέλας του.

Από τότε οι συλλογές Dassios παρουσιάζονται στις σημαντικότερες εκθέσεις μόδας στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, όπου σημαντικές μπουτίκ μόδας σε όλο τον κόσμο τις παρουσιάζουν συνεχώς.

To brand

Το 2007, ο Δημήτρης Ντάσιος παρουσίασε στην πασαρέλα μια μοναδική συλλογή από τζιν μπουφάν που έμελλε να αποτελέσει ορόσημο στην καριέρα του στη μόδα.

 

Η ίδια συλλογή παρουσιάστηκε στο Μιλάνο και στο Παρίσι σε διάφορες εκθέσεις και διεθνείς επιδείξεις μόδας.

Επιδραστικές μπουτίκ μόδας όπως:

 

Τα καταστήματα Gio Moretti, Biffi, Luisa via Roma, L' eclaireur, Henri Bandel, Vakko , καθώς και πολλά άλλα καταστήματα μόδας υψηλών προδιαγραφών σε όλο τον κόσμο αγόρασαν τη συλλογή denim dassios για να παρουσιάσουν μια νέα προσέγγιση στην πελατεία τους.

Ο Armand Hadida, ιδιοκτήτης των μπουτίκ L' eclaireur και του TRANOI fashion Show, αγόρασε τη συλλογή denims dassios όταν παρακολούθησε την επίδειξη πασαρέλας του σχεδιαστή "I Arta ke ta Yiannena" που άφησε μια αξέχαστη ανάμνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Δείτε επίσης: Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα - μορφές έκφρασης - Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων

Από εκείνη τη στιγμή, τα denim jackets dassios άρχισαν να καταγράφουν μια πορεία προς την επιτυχία.

Σύντομα, και με τη συνεχή παρουσίασή της στις εκθέσεις μόδας, η σειρά dassios denim δημιούργησε μια τάση στην έθνικ προσέγγιση του σχεδιασμού, την οποία ακολούθησαν πολλοί σχεδιαστές.

Το moulage της Υψηλής Ραπτικής χρησιμοποιείται κυρίως από τον σχεδιαστή κατά το οποίο το ύφασμα σμιλεύεται απευθείας πάνω στην κούκλα του μέσω του χειρισμού του με καρφίτσες και ένα ψαλίδι.

Δίνοντας στα υφάσματα γεωμετρικά σχήματα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μοναδικών και χειροποίητων διακοσμητικών στοιχείων, ο σχεδιαστής προσδίδει μια άκρως επιθυμητή ταυτότητα σε κάθε σχέδιο, καθιστώντας το μοναδικό στο είδος του.

Αφού δημιουργήσει όλα τα δείγματα μόνος του, ο σχεδιαστής διδάσκει στην ομάδα του πώς να τα αναπαράγει σε μεγέθη, καθώς το draping δεν ακολουθεί τα συνηθισμένα κοψίματα pret-a-porter μοτίβων. Σε αυτή τη μορφή όλα τα σχέδια dassios γίνονται μοναδικά κομμάτια τέχνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ