Αλέξης Τσίπρας: Θεσμοθέτηση γάμου για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου- Δικαίωμα στην τεκνοθεσία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε θεσμοθέτηση του γάμου για όλα τα ζευγάρια και του δικαιώματος τεκνοθεσίας, ενώ χαρακτήρισε σοκαριστική την τρανσφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή, στο πανεπιστήμιο Πατρών. 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «pink washing», στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του σε εκδήλωση με τίτλο «Δικαιοσύνη Παντού - Δικαιοσύνη για Όλα», που διοργάνωσε η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα Δικαιωμάτων και η νεολαία του κόμματος.

Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας», επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: Τρανσφοβική επίθεση σε φοιτήτρια – Την ξυλοκόπησαν και της πέταξαν μπογιές μέσα στο Πανεπιστήμιο

Αλέξης Τσίπρας: Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε

Στον χαιρετισμό του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την τρανσοφοβική επίθεση σε φοιτητή του πανεπιστημίου Πατρών. 

«Μια είδηση σοκαριστική. Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε. Τι δεν πάει καλά; Τι έχουμε κάνει λάθος και νέα παιδιά συμπεριφέρονται με αυτόν το τρόπο; Με τόσο φασισμό και με τόσο συσσωρευμένο μίσος για το διαφορετικό; Και πόσα πολλά πρέπει να αλλάξουμε τελικά από τη καθημερινότητά μας, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο, από τους νόμους και τη συμπεριφορά των αρχών απέναντι στο ρατσιστικό έγκλημα και στη ρατσιστική βία», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Θύμα της επίθεσης στην οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν τρανς φοιτητής του πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων, στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης. Οι δράστες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές το θύμα και στη συνέχεια του έριξαν μπογιές. 

«Η τρανσφοβία δεν συζητείται όσο πρέπει» 

Πέρα από τα ζητήματα του γάμου, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του, οφείλουμε «να ασχοληθούμε και με τα ακόμα πιο δύσκολα και εξίσου ουσιαστικά θέματα της ορατότητας». 

Υπογράμμισε ότι πρέπει να συζητηθούν τρόποι για να αναληφθούν δράσεις που θα θίγουν θέματα «για τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μιλήσει αρκετά. Για έννοιες όπως η τρανσφοβία που δεν θίγεται και δεν συζητείται όσο πρέπει ή ο σχολικός εκφοβισμός σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα». 

«Οφείλουμε όχι μόνο στη κεντρική πολιτική αλλά στην καθημερινότητά μας να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε τους γονείς τους, τα παιδιά τους, αλλά και όλους όσους θέλουν να μπει ένα οριστικό τέλος σε κάθε μορφή bullying», τόνισε. «Για να μην ξαναζήσουμε ρατσιστικά εγκλήματα μίσους που μένουν αδικαίωτα, όπως η περίπτωση του Ζακ. Για να σταματήσει αυτή η θλιβερή στατιστική των αυτοκτονιών», συμπλήρωσε. 

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «λίγο ή περισσότερο pink washing», προκειμένου «να μην χάνει και την επαφή με τα ακροατήρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» και «κατά τα άλλα καμία νομοθετική πρωτοβουλία για να μην ενοχλεί και το συντηρητικό κοινό». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ