Τα σκήπτρα του πλούτου στη Γαλλία: Louis Vuitton και L'Oreal στην πρώτη θέση της λίστας Forbes - Πολυτέλεια και ομορφιά κέρδισαν την τεχνολογία

Για πρώτη φορά δύο Γάλλοι οι πλουσιότεροι στον κόσμο, ένας άνδρας ο Bernard Arnault από τον χώρο της πολυτέλειας και μία γυναίκα η Françoise Bettencourt Meyers από τον χώρο της ομορφιάς στην κορυφή της λίστας Forbes

Με περιουσίες που υπολογίζονται σε 211 δισ. δολάρια και 80,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα, ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH, και η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της L'Oréal, είναι ο πλουσιότερος άνδρας και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη Forbes 2023.

Διαβάστε ακόμα: Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Mr Bernard Arnault, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο: 73 ετών, 181.8 δισ δολ - 2 γυναίκες, 5 παιδιά, 3 εγγόνια (φωτό & βίντεο)

Έτσι, πλέον, ο πλουσιότερος άνδρας και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι Γάλλοι.

Ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH στον κόσμο, και η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της L'Oréal, περιλαμβάνονται στην ετήσια κατάταξη του Forbes για το 2023, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα: Όταν η Louis Vuitton κέρδισε Twitter και Tesla: Ο Μπερνάρ Αρνό πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεύτερος ο Έλον Μασκ

Το 2022, ο Bernard Arnault βρισκόταν στην τρίτη θέση της ετήσιας κατάταξης, στην οποία κυριαρχούσαν ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, του Twitter και της SpaceX, και ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.

Bernard Arnault, μια θηριώδη περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος τους εκθρόνισε, καθώς έγινε, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη «πραγματικού χρόνου» που καθιέρωσε το περιοδικό, με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Από σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes για το 2023 με περιουσία που υπολογίζεται σε 211 δισεκατομμύρια δολάρια -το Forbes δήλωσε ότι υπολόγισε τις καθαρές περιουσίες χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2023.

O Μπερνάρ Αρνό με τη σύζυγό του

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάταξης, ο πλουσιότερος άνδρας και η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία είναι επίσης οι πλουσιότεροι στον κόσμο. Μια διπλή επίδοση που μαρτυρά τη δύναμη της γαλλικής οικονομίας, παρά τις διαδοχικές κρίσεις που περνά η χώρα μας, άμεσα ή έμμεσα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Forbes France.

Ο Έλον Μασκ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με εκτιμώμενη περιουσία 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπροστά από τον Τζεφ Μπέζος (114 δισεκατομμύρια), τον Λάρι Έλισον, συνιδρυτή της Oracle (107 δισεκατομμύρια), και τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ (106 δισεκατομμύρια).

43 Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι

Η Françoise Bettencourt Meyers (και η οικογένειά της) είναι ο ενδέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια -και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά. Ήταν επίσης η πλουσιότερη γυναίκα το 2019, διαδεχόμενη τη μητέρα της, Liliane Bettencourt, η οποία ήταν η πλουσιότερη γυναίκα το 2016 και το 2017.

Η Φρανσουά Μπετανκούρ με τη μητέρα της, Λιλιάν, την οποία κληρονόμησε

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο αριθμός των πλούσιων αυξάνεται. Το Forbes απαριθμεί συνολικά 43 δισεκατομμυριούχους, μεταξύ των οποίων μόνον επτά γυναίκες, «μιας συνολικής περιουσίας που έχει αυξηθεί κατά 20,6% από το 2022».

Διαβάστε ακόμα: Λίλιαν Μπετανκούρ – Πώς ζούσε η βασίλισσα της L’ Oreal & πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου που πέθανε χθες στα 93; Φωτό – βίντεο

Πίσω από τον Bernard Arnault και τη Françoise Bettencourt Meyers βρίσκονται ο François Pinault, ιδρυτής του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, και στη συνέχεια οι αδελφοί Alain και Gérard Wertheimer, ιδιοκτήτες του οίκου μόδας Chanel, στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση βρίσκεται «ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στην κατάταξη που προέρχεται εκτός του τομέα της πολυτέλειας και της ομορφιάς», ο Emmanuel Besnier, το αφεντικό της Lactalis. Τα παιδιά του, Jacques Saadé, ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου CMA CGM, Rodolphe, Tanya και Jacques Jr, βρίσκονται στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: Oι 10 πιο πλούσιες & ισχυρές γυναίκες της ιστορίας: Από την Αικατερίνη ως την Μπετανκούρ της L' Oreal

Δείτε τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ