Topwoman η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ: Η κληρονόμος της L’Oreal με την αμύθητη περιουσία - η πιο πλούσια επιχειρηματίας του κόσμου

H «χρυσή» κληρονόμος της L’Oreal απεχθάνεται τις κοσμικές εκδηλώσεις και τα φώτα της δημοσιότητας

Είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, όμως η ζωή της δε μοιάζει σε τίποτα μ’ εκείνη της συνηθισμένης κληρονόμου δισεκατομμυρίων.

Γεννήθηκε γνωρίζοντας, περίπου, το δρόμο που θα ακολουθούσε καθώς η ο παππούς της Εζέν Σέλλερ είχε ιδρύσει τον κολοσσό της ομορφιάς L’Oreal και σήμερα προσπαθεί να βρει μία ισορροπία μεταξύ συγγραφής και συναντήσεων με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Λιλιάν Μπετανκούρ ΑΠΕ/MAXPPP

Δείτε επίσης: Τα σκήπτρα του πλούτου στη Γαλλία: Louis Vuitton και L'Oreal στην πρώτη θέση της λίστας Forbes - Πολυτέλεια και ομορφιά κέρδισαν την τεχνολογία

 

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ είναι η κόρη της χρυσής κληρονόμου της L' Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία έφυγε απ' τη ζωή στις 21 Σεπτεμβρίου 2017. 

 

 

 

 

Αρχικά να πουμε πως ο  Σέλλερ ήταν ο φαρμακοποιός που εφηύρε μία νέα «συνταγή» βαφής μαλλιών πίσω στο 1908, την οποία ονόμασε L’ Oreal.

Το προϊόν του γνώρισε τεράστια επιτυχία κι εκείνος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται. Η κόρη του – και μητέρα της Φρανσουάζ – Λιλιάν, κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία του κι έγινε η πιο περιζήτητη νύφη. Παντρεύτηκε τον πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ. 

 

 

H Λιλιάν πέθανε σε ηλικία 94 ετών, στη βίλα της στο Παρίσι.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έπασχε από άνοια και βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, η οποία την κατηγορούσε ότι είχε πέσει στα «δίχτυα» του, κατά 25 χρόνια μικρότερού της, φωτογράφου Φρανσουά Μαρί Μπανιέ, κάνοντάς του πλουσιοπάροχα δώρα, μεταξύ των οποίων κι ένα νησί στις Σεϋχέλλες.

Ποια είναι όμως η Φρανσουάζ Μπετανκούρ

Με καθαρή περιουσία που αξίζει τα 92.9 δισεκατομμύρια δολάρια, δικαίως η εγγονή του αείμνηστου ιδρυτή της εταιρείας καλλυντικών και ομορφιάς, Εζέν Σελλέρ, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επιδραστικών γυναικών παγκοσμίως.

ΑΠΕ/EPA POOL

Η Γαλλίδα επιχειρηματίας, είναι φιλάνθρωπος, συγγραφέας, πιανίστρια και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 87,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με το Forbes.

Μεγάλωσε ως αυστηρή Καθολική και έχει γράψει αρκετά σχόλια για τη Βίβλο. 

 

 

 

 

 

 

Παντρεύτηκε τον Jean-Pierre Meyers, εγγονό ενός ραβίνου που δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς, και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Jean-Victor και Nicolas ως Εβραίοι. 

 Ο γάμος της προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της δίκης του παππού της για συνεργασία με τη ναζιστική κυβέρνηση. 

 Η Bettencourt Meyers και η οικογένειά της εξακολουθούν να κατέχουν το 33% των μετοχών της εταιρείας. 

 

 

Το 2008, μήνυσε τον François-Marie Banier επειδή πήρε χρήματα από τη μητέρα της και ξεκίνησε διαδικασίες για να κηρυχθεί η μητέρα της διανοητικά ανίκανη.

Οι αποκαλύψεις στις μυστικές ηχογραφήσεις που χρησιμοποίησε ως αποδεικτικά στοιχεία οδήγησαν στο σκάνδαλο Woerth-Bettencourt.

AΠΕ/EPA

Τον Δεκέμβριο του 2010, η Bettencourt Meyers ανακοίνωσε ότι είχε συμβιβαστεί εξωδικαστικά τόσο με τη μητέρα της όσο και με τον Banier. 

Απέφευγε να εμφανίζεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις και φανταχτερά πάρτι, σε αντίθεση με τους γονείς της, που φιλοξενούσαν κατά καιρούς υπέρλαμπρες δεξιώσεις με επώνυμους καλεσμένους. Απολαμβάνει περισσότερο από οτιδήποτε την συντροφιά του πιάνου και φυσικά των βιβλίων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ