Ιδού η πρόσκληση για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου - Το Buckingham έστειλε σήμερα τη λουλουδάτη & με πεταλούδες όμορφη carton

Στις 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση για τη στέψη του Καρόλου ως Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρόσκληση για την εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ κυκλοφόρησε στα Μέσα και θα σταλεί σε 2.000 καλεσμένους.

Η κάρτα που εξέδωσε το Μπάκιγχαμ έχει περίγραμμα με λουλούδια και σχεδιάστηκε από τον Andrew Jamieson. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και θα εκτυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί.

 

 

«Η στέψη των Μεγαλειοτήτων του Βασιλιά Καρόλου Γ' και της Βασίλισσας Καμίλας», γράφει η επιστολή.

Τα λουλούδια αντικατοπτρίζουν ότι ο Κάρολος είναι ο τρίτος βασιλιάς της Βρετανίας.

Η Καμίλα ανέλαβε τον τίτλο της βασίλισσας προξένου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και την άνοδο του συζύγου της στον θρόνο.

 

"Ήταν λογικό να αναφέρεται η Αυτού Μεγαλειότητα ως βασίλισσα Σύζυγος κατά τους πρώτους μήνες της βασιλείας του Kαρόλου, για να διακρίνεται", δήλωσε βασιλική πηγή στο CNN.

"Βασίλισσα Καμίλα" είναι ο κατάλληλος τίτλος πλέον. Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη "Βασίλισσα Καμίλα" με επίσημη ιδιότητα", πρόσθεσε η πηγή. "Όλες οι πρώην Βασίλισσες Σύζυγοι ήταν γνωστές ως 'Βασίλισσα' συν το μικρό τους όνομα"

Η πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα θυμίζει εκείνη που δόθηκε για την τελετή στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Σε ηλικία μόλις 4 ετών, ο Κάρολος παρακολούθησε τη στέψη της μητέρας του και μάλιστα έλαβε τη δική του λαμπερή πρόσκληση, διακοσμημένη με τους φρουρούς των Γρεναδιέρων και το λιοντάρι και τον μονόκερο του βασιλικού οικόσημου.

 

 

Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφές εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα παραστούν στη στέψη.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, εγγονός του Καρόλου και διάδοχος του θρόνου, θα έχει τον ρόλο του Page of Honor μαζί με τους εγγονούς της Βασίλισσας Καμίλα, Φρέντυ Πάρκερ Μπόουλς, Γκας Λόπες και Λούις Λόπες. Ο ρόλος αυτός είναι ουσιαστικά του τιμητικού ακολούθου του Βασιλιά, ο οποίος θα κρατάει την ουρά της ρόμπας που θα φοράει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ