Γιατί Χιού Γκραντ μας προσγειώνεις; "Οι ρομαντικές κομεντί είναι ένα ωραίο, χοντροκομμένο ψέμα της μεγάλης οθόνης" (φωτό - βίντεο)

Έγινε γνωστός μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ρομαντικές κωμωδίες.

 

Οι ρομαντικές κωμωδίες τον έκαναν διάσημο, όμως ο ηθοποιός Χιού Γκραντ δεν καταφέρνει να τις πιστέψει εντελώς... Και αναρωτιέται μήπως ο μεγάλος έρωτας δεν είναι παρά ένα «ωραίο χοντροκομμένο ψέμα» της μεγάλης οθόνης.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η όλη ιδέα για έναν άνδρα και μια γυναίκα που είναι εντελώς αδιαχώριστοι -κάτι που όλος ο κόσμος αναζητεί- είναι αληθινή ή αν πρόκειται για ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα», αναρωτήθηκε ο 62χρονος Βρετανός στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι πριν αρχίσει να προβάλλεται εκεί την Τετάρτη η ταινία του «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών":

«Έχω την εντύπωση πως είναι ίσως ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα, έστω κι αν έχω βασίσει όλη την καριέρα μου και έχω φτιάξει περιουσία πάνω σ' αυτό!», αστειεύθηκε ο ηθοποιός ταινιών όπως οι «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία».

 

 

 

 

 

 

Τον τελευταίο καιρό, ο Χιού Γκραντ μπόρεσε εντούτοις να υποδυθεί πιο σκοτεινούς ρόλους. Στο "Dungeons & Dragons", είναι ένας εγκληματίας διψασμένος για εξουσία: "οι κακοί μου πάνε", λέει. "Εδώ και έξι ή επτά χρόνια, διασκεδάζω επιτέλους λίγο, καθώς είμαι πολύ γέρος και πολύ άσχημος για να είμαι ο ήρωας".

 

 

 

 

 

 

To 1995 πρωταγωνίστησε στην κομεντί «Εννέα Μήνες» («Nine Months») και στην μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν «Λογική και Ευαισθησία» («Sense and Sensibility») από τον Ανγκ Λι. Τον επόμενο χρόνο υποδύθηκε έναν εντατικολόγο στην ταινία μυστηρίου «Ακραίες Καταστάσεις»(«Extreme Measures» , προτού επιστρέψει σε γνώριμο περιβάλλον και πρωταγωνιστήσει στην ρομαντική κωμωδία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» («Notting Hill», 1999), στον ρόλο ενός βιβλιοπώλη που ερωτεύεται μια σταρ του σινεμά την οποία υποδύεται η Τζούλια Ρόμπερτς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Μια βραδιά στο Notting Hill:

Αφήνοντας τον ρόλο του νεαρού καρδιοκατακτητή που τον καθιέρωσε, ο Γκραντ υποδύεται έναν ερωτιάρη προϊστάμενο που δεν δείχνει να ενδιαφερεται για την υπάλληλό του Μπρίτζετ Τζόουνς (την υποδύεται η Ρενέ Ζιλγουίγκερ), στην ταινία «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» («Bridget Jones`s Diary»,2011), μεγάλη επιτυχία των αρχών του τρέχοντος αιώνα. Ακολούθησε η κομεντί «Για ένα αγόρι» («About an Boy» (2002), μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Νικ Χόρνμπι αολι τον σκηνοθέτη Κρις Βάιτζ, στην οποία ο Γκραντ δίνει μια αξιοπρόσεκτη ερμηνεία, υποδυόμενος έναν πλούσιο εργένη, που η γνωριμία με ένα προβληματικό παιδί θα του αλλάξει την ζωή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "About a boy"

Δύο χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστήσει στην κομεντί: «Μπρίτζετ Τζόουνς:Η Επόμενη Σελίδα» («Bridget Jones: The Edge of Reason), συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2001.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: "Το ημερολόγιο της Μπρίτζερ Τζόουνς"

Το 2007, πρωταγωνίστησε δίπλα στην Ντριού Μπάριμορ στην ρομαντική κωμωδία «Music and Lyrics», στο ρόλο ενός παλαίμαχου αστέρα της μουσικής που προσπαθεί να ξαναχτίσει την καριέρα του. Στην συνέχεια έπαιξε στην ταινία «Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» («Did You Hear About the Morgans, (2009), ένας συνδυασμός ρομαντικής κωμωδίας και θρίλερ μυστηρίου.Με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Τα μάθατε για τους Μόργκαν;"

Ο Χιού Τζον Μάνγκο Γκραντ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 9 Σεπτεμβρίου 1960. Κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια, πολλά μέλη της οποίας υπηρέτησαν την Μεγάλη Βρετανία από πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις, όπως ο πατέρας του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ