Αυτός είναι ο νέος πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα - Δείτε εικόνες

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε τον νέο πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, κατά την ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των έργων ανάταξης του σιδηροδρόμου.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι στα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμο το έργο της τηλεδιοίκησης του βόρειου σιδηροδρομικού άξονα από τη Λάρισα και πάνω, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο και το δεύτερο τμήμα από την Οινόη μέχρι τη Τιθορέα και πέριξ. Έτσι, από τις αρχές Οκτωβρίου η τηλεδιοίκηση θα λειτουργεί πλήρως σε όλο το δίκτυο του σιδηροδρόμου.

Ο νέος πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα- Οι πρώτες εικόνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι στη Λάρισα λειτουργούσε και λειτουργεί τοπικό σύστημα τηλεχάραξης, μήκους 8,5 χλμ, το οποίο είναι ένα σύστημα τηλεδιοίκησης και ο σταθμάρχης γνώριζε να το λειτουργεί. Μάλιστα, στις 10:10 της μοιραίας βραδιάς είχε υπάρξει χάραξη δρομολογίου. Γιατί δεν το χρησιμοποίησε με το μοιραίο Intercity κανείς δεν γνωρίζει. Όπως τόνισε, υπήρξε αποδεδειγμένα μία σειρά ανθρωπίνων παραλείψεων που θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη.

Ο νέος πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα- Οι πρώτες εικόνες

Διαβάστε ακόμη: Γεραπετρίτης: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε πλήρως, ο σταθμάρχης πήγε χειροκίνητα - Η αντιπαράθεση στη Βουλή

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, έως το Πάσχα θα έχουν αποκατασταθεί και τα δρομολόγια του προαστιακού μέχρι το Κιάτο ενώ ήδη από σήμερα έχει δρομολογηθεί και δεύτερο τρένο Intercity στο δίκτυο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Πρόσθεσε, δε, πως όταν ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης το φθινόπωρο αλλά και η συντήρηση του δικτύου, τα τρένα θα καλύπτουν τις διαδρομές με γρήγορες ταχύτητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ