Olivia Hussey: Πως είναι σήμερα η ηθοποιός που ενσάρκωσε την Παναγία στην σειρά Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Τζεφιρέλι - 71 ετών & γιαγιά πια

Απέκτησε τεράστια φήμη για την ερμηνεία στη μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977.... 

Η Ολίβια Χάσεϊ (Olivia Hussey) είναι ηθοποιός αγγλικής και αργεντίνικης καταγωγής.

Αρχικά εργάστηκε στο θέατρο και το 1968 επιλέχθηκε από τον Φράνκο Τζεφιρέλι για να παίξει τον ρόλο της Ιουλιέτας στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ο ρόλος τής χάρισε παγκόσμια αναγνώριση και για αυτή την ερμηνεία κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο David di Donatello.

Συνεργάστηκε ξανά με τον Τζεφιρέλι στην σειρά Ιησούς από την Ναζαρέτ (1977), στην οποία ενσάρκωσε την Παναγία, την μητέρα του Ιησού.

Το 1978 εμφανίστηκε στην ταινία του John Guillermin Έγκλημα στον Νείλο, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι.

Την δεκαετία του 1980 εμφανίστηκε σε αρκετές διεθνείς παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων της ιαπωνικής παραγωγής Virus (1980) και της αυστραλιανής ταινίας τρόμου Turkey Shoot (1982).

 Το 1990 εμφανίστηκε σε δυο ακόμα ταινίες τρόμου: Psycho IV: The Beginning και στο Το Αυτό (It) του Στίβεν Κινγκ.

Παράλληλα με την κινηματογραφική της καριέρα, η Χάσεϊ εργάστηκε και ως ηθοποιός φωνής, χαρίζοντας την φωνή της σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια Star Wars, συμπεριλαμβανομένων των Star Wars: Rogue Squadron,Star Wars: Force Commander και Star Wars: The Old Republic.

Η Χάσεϊ γεννήθηκε ως Ολίβια Οσούνα στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής και είναι το πρώτο παιδί του Αντρέας Οσούνα, Αργεντίνου τραγουδιστή της όπερας, και της Τζόϋ Χάσεϊ, μιας γραμματέα από την Αγγλία.

Οι γονείς της χώρισαν όταν η ίδια ήταν δυο ετών και σε ηλικία επτά ετών η Χάσεϊ μετακόμισε με την μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της στο Λονδίνο, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Μεγάλωσε ως ρωμαιοκαθολική.

Στο Λονδίνο, σπούδασε στην δραματική σχολή Italia Conti Academy για πέντε χρόνια. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός στο θέατρο.

Το 1971 η Χάσεϊ παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ντιν Πολ Μάρτιν, γιο του τραγουδιστή Ντιν Μάρτιν. Απέκτησαν έναν γιο, τον Alexander Gunther Martin (αργότερα ηθοποιό), το 1973, προτού πάρουν διαζύγιο το 1978. Ο Ντιν Πολ Μάρτιν πέθανε το 1987 όταν το αεροπλάνο του National Guard F-4 Phantom έπεσε στα βουνά San Bernardino της Καλιφόρνια κατά την διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου.

Το 1980 η Χάσεϊ παντρεύτηκε τον Ιάπωνα μουσικό Akira Fuse σε δυο τελετές, μια τελετή στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες και μια τελετή με τη μορφή ινδικού γάμου στο Μαϊάμι. Το ζευγάρι απέκτησε τον γιο του Μαξ το 1983. Πήραν διαζύγιο το 1989.

Το 1991 η Χάσεϊ παντρεύτηκε τον αμερικανό τραγουδιστή της ροκ David Glen Eisley, γιο του ηθοποιού Anthony Eisley. Τον Οκτώβριο του 1993 το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, την India Eisley. Η India, επίσης ηθοποιός, έπαιξε τον πρώτο της βασικό ρόλο στην αμερικανική δραματική εφηβική ταινία The Secret Life of the American Teenager το 2008.

 Η βιογραφική ταινία, The Girl on the Balcony: Olivia Hussey Finds Life After Romeo and Juliet, κυκλοφόρησε 31 Ιουλίου του 2018.

Έχει έναν εγγονό τον Greyson.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ