Παρ' ολίγον τραγωδία για τον Joaquín Cortés: Ο μάγος του φλαμένγκο λίγο έλειψε να πεθάνει από γρίπη (φωτό - βίντεο)

Ο 54χρονος χορογράφος ανέφερε ότι έφτασε στα επείγοντα με πολύ χαμηλό κορεσμό οξυγόνου

Ο διάσημος χορογράφος Χοακίν Κορτές πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μαδρίτης όπου είχε εισαχθεί για μια εβδομάδα, αφού έχασε τις αισθήσεις το, ενώ έπαιζε με τα παιδιά του. Στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του, Μόνικα: «Άρχισαν να μου κάνουν εξετάσεις, κάτι σουρεαλιστικό. Ήρθα με γρίπη και παραλίγο να πεθάνω, αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ», αποκάλυψε ο ίδιος. 

Ο 54χρονος χορογράφος ανέφερε ότι έφτασε στα επείγοντα με πολύ χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Ωστόσο, αυτό που τον πλήγωσε περισσότερο ήταν η απουσία των παιδιών του όσο καιρό έμεινε στο νοσοκομείο και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να τα δει. 

 

 

 

Ο ίδιος ενημέρωσε για την περιπέτεια της υγείας του από την πρώτη στιγμή, με αναρτήσεις του στο Instagram, απολογούμενος που ακύρωσε τις εμφανίσεις του. 

Δείτε το βίντεο που χορέυει φλαμένκο:

Ο χορογράφος, μεταξύ άλλων, είχε γράψει: «Υποβάλλομαι σε καρδιολογικές, νευρολογικές και πνευμονολογικές εξετάσεις. Παίρνω αντιβιοτικά και οξυγόνο», εξηγώντας τα συμπτώματα λίγες ημέρες μετά το σοβαρό επεισόδιο. «Πριν από εβδομάδες άρχισα να αισθάνομαι πολύ άσχημα. Είχα βήχα, κούραση και πονοκέφαλο. Έχω κάνει αρκετές ιατρικές εξετάσεις και θα γίνουν και άλλες. Πήγα στα επείγοντα, νομίζοντας ότι έχω γρίπη και παραλίγο να πεθάνω, αλλά ευτυχώς είμαι ακόμα εδώ», αποκάλυψε ο Χοακίν Κορτές

 

 

Οι γιατροί εικάζουν ότι ένα βακτήριο είναι πιθανό να προκάλεσε την ασθένεια, γι’ αυτό και του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, αλλά οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για να βρεθεί η αιτία.

 

 

«Δεν έχω καπνίσει ποτέ. Είμαι αθλητής υψηλού επιπέδου, πάντα έπινα λίγο αλκοόλ», δήλωσε ο χορευτής στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο. «Ακόμη δεν έχουμε τη διάγνωση», πρόσθεσε.

 

 

Ο Χοακίν Κορτές ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον περιέθαλψαν και για το γεγονός ότι νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο: «Έχουμε υπέροχη δημόσια υγεία, πολλές χώρες μας ζηλεύουν». 

Joaquín Cortés.jpg

βικιπαίδεια

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χοακίν Πεδράχα Ρέγιες είναι γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1969 και είναι Ισπανός χορευτής, που έχει εκπαιδευτεί στο κλασικό μπαλέτο, καθώς και στο φλαμένκο.

Το 2000, έπαιξε ρόλο στην ταινία "Gitano" (Τσιγγάνος) και ξανά το 2004 στο «Vaniglia e cioccolato» (Βανίλια και σοκολάτα). Το 2001, εμφανίστηκε επίσης στη συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στο Πουέρτο Ρίκο. Το 2004, ο Κορτές συμμετείχε στη διεθνή περιοδεία του «De Amor y Odio» που τον πήγε , μεταξύ άλλων, στην Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ταϊλάνδη και τη Νέα Υόρκη. Το 2007 σηματοδότησε την αρχή του πιο πρόσφατου θεάματος του Χοακίν Κορτές, «Mi Soledad» (Μοναξιά μου).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ