Οι εικόνες τρομάζουν: Τον κατασπάραζαν επι μήνες ώσπου τον έφαγαν - Κοριοί & κατσαρίδες στο κελί της φυλακής

Η αιτία θανάτου ωστόσο αναφέρεται ως «αδιευκρίνιστη».

Η οικογένεια ενός έγκλειστου που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στην Ατλάντα καταγγέλλει ότι τον «έφαγαν ζωντανό τα ζωύφια και οι κοριοί».

Ο Lashawn Thompson φυλακίστηκε για πλημμέλημα και τοποθετήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα της κομητείας Fulton όταν οι αρχές τον έκριναν ψυχικά άρρωστο. Ο δικηγόρος της οικογένειας Michael D Harper δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τη σορό του Thompson γεμάτη ζωύφια.

Η οικογένεια ζητά να διεξαχθεί ποινική έρευνα και είπε στους δημοσιογράφους ότι εκκρεμεί και μήνυση.

«Ο Lashawn Thomson βρέθηκε νεκρός σε ένα βρώμικο κελί φυλακής αφού τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Το κελί της φυλακής που βρισκόταν ο Thomson δεν ήταν κατάλληλο ούτε για ένα άρρωστο ζώο. Δεν του άξιζε αυτό».

Σύμφωνα με μια έκθεση ιατροδικαστή της κομητείας Fulton, ο Thompson βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κελί του στις 19 Σεπτεμβρίου - τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του - και διαπιστώθηκε ο θάνατός του μετά από προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας και ιατρικού προσωπικού να τον επαναφέρουν, σύμφωνα με το USA Today.

Ο Harper λέει ότι τα αρχεία της φυλακής δείχνουν ότι οι φρουροί και το ιατρικό προσωπικό παρατήρησαν ότι η υγεία του Thomson επιδεινωνόταν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν.

«Σοβαρή προσβολή από κοριούς»
Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι υπήρχε «σοβαρή προσβολή από κοριούς» στο κελί του στην ψυχιατρική πτέρυγα, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρχαν σαφή σημάδια τραύματος στο σώμα του Thompson. Η αιτία θανάτου ωστόσο αναφέρεται ως «αδιευκρίνιστη».

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της οικογένειας απεικονίζουν μια νοσηρή εικόνα του Thompson με καλυμμένο από ζωύφια το πρόσωπο και το σορό του.

Οι συνθήκες στο κελί της φυλακής όπως φαίνεται στις εικόνες είναι «φρικτές», είπε ο Michael Potter, εντομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, ο οποίος ειδικεύεται στους κοριούς.

Τον έφαγαν «ζωντανό» κοριοί και ζωύφια μέσα στο κελί του
twitter

«Έχω αντιμετωπίσει κοριούς για 20 και πλέον χρόνια. Ποτέ δεν έχω δει κάτι σε τέτοιο επίπεδο, αν αυτό που βλέπω είναι πραγματικότητα».

Τα τσιμπήματα κοριών δεν είναι συνήθως θανατηφόρα, αλλά σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Potter η παρατεταμένη έκθεση σε μαζική προσβολή σε κοριούς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναιμία, η οποία ενδέχεται να είναι θανατηφόρα εάν μείνει χωρίς θεραπεία.

«Οι κοριοί τρέφονται με αίμα και πολύ μεγάλοι αριθμοί κοριών τρέφονται με πολύ μεγάλες ποσότητες αίματος», είπε ο Potter. Σε άλλες ακραίες περιπτώσεις τα θύματα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση και να πάθουν αναφυλακτικό σοκ, το οποίο μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρο.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι ερειπωμένες και ταχέως διαβρωμένες συνθήκες της τρέχουσας εγκατάστασης καθιστούν απίστευτα δύσκολη την επίτευξη του στόχου της παροχής ενός καθαρού, καλά συντηρημένου και υγιεινού περιβάλλοντος για όλους τους κρατούμενους και το προσωπικό», ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του σερίφη της κομητείας Fulton.

Τον έφαγαν «ζωντανό» κοριοί και ζωύφια μέσα στο κελί του
twitter

Το Γραφείο, το οποίο διευθύνει τη φυλακή, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Thompson. Επιπλέον ανέφερε ότι έχει χορηγήσει μια άμεση δαπάνη 500.000 δολαρίων «για την αντιμετώπιση κοριών, ψειρών και άλλων παρασίτων στη φυλακή της κομητείας Fulton».

«Η εν εξελίξει έρευνα εξετάζει λεπτομέρειες σχετικά με την ιατρική περίθαλψη που παρέχεται και τελικά θα καθορίσει εάν δικαιολογούνται ποινικές κατηγορίες σε αυτή την υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γραφείο του σερίφη επανέλαβε επίσης την έκκληση για την κατασκευή μιας νέας, μεγαλύτερης φυλακής για να «παρέχει ένα ελίτ επίπεδο φροντίδας, υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ασφάλεια και καθαριότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ