Στέψη Καρόλου: Αυτός θα είναι ο ρόλος της πριγκίπισσας Άννας τη μεγάλη μέρα! - "Απίστευτη τιμή" που δέχτηκε να το κάνει (βίντεο)

Λέγεται ότι είναι από τα πιο αφοσιωμένα μέλη της οικογένειας.

Μόλις μία εβδομάδα απομένει για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, η οποί θα πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Στο μεταξύ έγινε γνωστός ο ρόλος της πριγκίπισσας Άννας στη στέψη. Η πριγκίπισσα θα παίξει σημαντικό ρόλο την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Πριγκίπισσα Άννα: Αποκαλύφθηκε ο ρόλος της στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Η 72χρονη βασιλική πριγκίπισσα είναι η μοναδική αδερφή του βασιλιά και έχει τη φήμη ότι είναι ένα από τα πιο αφοσιωμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, ήταν «απίστευτη τιμή» που αποδέχτηκε τον ρόλο που είχε ο βασιλιάς Κάρολος για εκείνη κατά τη διάρκεια της μεγάλης του μέρας.

Τι θα κάνει η πριγκίπισσα Άννα στη στέψη;

Η Mirror ανέφερε ότι η πριγκίπισσα Άννα θα είναι το λεγόμενο «Gold-Stick-in-Waiting» (Χρυσό Ραβδί σε Αναμονή) κατά τη διάρκεια της πομπής στέψης του βασιλιά Καρόλου. Είναι ένας ιστορικός τίτλος που έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα.

Τι συνεπάγεται ο ρόλος; Βασικά, η πριγκίπισσα θα ακολουθήσει πίσω από τον βασιλιά και τη βασίλισσα Καμίλα και θα ηγηθεί μιας ομάδας 6.000 μελών της υπηρεσίας. Καθήκον της είναι να προστατεύει τον αδελφό της από τυχόν κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

Σε ένα ιστορικό πλαίσιο, το Gold Stick συνδυάζεται με ένα Silver Stick. Δεν είναι σαφές αν κάποιος θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο μαζί της.

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να πρόσφερε προσωπικά στην πριγκίπισσα Άννα τον ρόλο.

«Επιβραβεύει την βασιλική πριγκίπισσα για την πίστη της και την ακλόνητη αφοσίωσή της στο καθήκον πάνω από όλα», είπε μια πηγή στο πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη Καρόλου: Αναλυτικά το τελετουργικό - Η χρυσή άμαξα, το σκήπτρο & η συναυλία στο κάστρο Γουίνσδορ (βίντεο)

«Ο βασιλιάς εκτιμά την αδερφή του ως αξιόπιστο υπολοχαγό και αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα μιας τέτοιας σχέσης».

Μέχρι τη μεγάλη μέρα, θα μάθουμε επίσης ποιους ρόλους θα παίξουν ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις κατά τη στέψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ