Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει: Pancakes στην τοστιέρα - Ιδανική γλυκιά συνταγή για το κυριακάτικο brunch (βίντεο)

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιήσετε τηγάνι.

Συστατικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη
  • 90 ml σπορέλαιο
  • αλάτι
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • φρούτα του δάσους
  • φύλλα δυόσμου
  • άχνη ζάχαρη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, τα 50 ml σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Τα υπόλοιπα 40 ml σπορέλαιο θα τα χρειαστούμε για το πασπάλισμα της τοστιέρας.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα, τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε ελαφρώς για 10 δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.  
  • Τοποθετούμε μια τοστιέρα στον πάγκο εργασίας, τη συνδέουμε στο ρεύμα, και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αν έχουμε επιλογή για ρύθμιση της θερμοκρασίας, επιλέγουμε τη μέτρια.
  • Αλείφουμε με 1 κ.γ. σπορέλαιο και τις 2 σχάρες της τοστιέρας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα στην τοστιέρα, κλείνουμε, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το pancake από την τοστιέρα, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα, αλείφοντας κάθε φορά με 1 κ.γ. σπορέλαιο και τις 2 σχάρες.
  • Σερβίρουμε με μέλι και φρούτα του δάσους, και γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ