Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Αυτός θα είναι ο συγκινητικός ρόλος του στη στέψη του Καρόλου - Το μοναδικό βασιλικό μέλος που θα έχει αυτήν την τιμή

Λίγες μέρες απέμειναν...

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα γονατίσει για να αποτίσει φόρο τιμής στον πατέρα του, ακολουθώντας τα βήματα του παππού του, του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος ορκίστηκε να είναι ο «άνθρωπος της ζωής» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ακόμη, θα τοποθετήσει τα χέρια του ανάμεσα σε αυτά του πατέρα του για να πει: «Εγώ, ο Γουίλιαμ, Πρίγκιπας της Ουαλίας, ορκίζομαι την πίστη μου σε σένα και την πίστη και την αλήθεια που θα σου φέρω, ως ανθυπασπιστή της ζωής».

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος ο 3os και βασίλισσα Καμίλα: Τα επίσημα πορτρέτα τους ενόψει της πολύ αναμενόμενης στέψης (φωτό)

O πρίγκιπας Γουίλιαμ θα είναι το μοναδικό βασιλικό μέλος που θα έχει αυτόν τον ρόλο στη στέψη.
Ο διάδοχος του θρόνου είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα αποτίσει τον περίφημο όρκο «The Homage of Royal Blood» που περιγράφεται επίσης ως «λόγια πίστης», αφού ο Αρχιεπίσκοπος αποτίσει το δικό του φόρο τιμής για λογαριασμό της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ