Γιάννης Σκάλκος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατεβαίνει με τον Βελόπουλο: Όσοι δηλώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ μας χρεοκόπησαν

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σκάλκος, υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στο Νότιο Τομέα της Αθήνας

Στα 51 του χρόνια και μετά από 27 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Σκάλκος αποφάσισε να δώσει άλλη μια μάχη επιλέγοντας αυτή τη φορά το πεδίο του πολιτικού στίβου, κατεβαίνοντας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, με την Ελληνική Λύση

Όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, επέλεξε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου γιατί πιστεύει ότι μπορεί «να εκφράζεται ελεύθερα μακριά από κομματικές ιδεοληψίες και εμμονές άλλων πολιτικών χώρων». 

Τονίζει ότι προσωπικός του στόχος είναι να συνταχθεί με όλους όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την χρεοκοπημένη πολιτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ,  σημειώνει ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι «η  αυτεξούσια Ελλάδα», και ότι στις προτεραιότητες του για την εκλογική του περιφέρεια, είναι το τρίπτυχο Υγεία-Παιδεία-Εργασία. 

Ο κ. Σκάλκος δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό έδαφος με τη ΝΔ για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία ενώ κατηγορηματικός είναι για το ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. 

Κληθείς να σχολιάσει το «διαζύγιο» της ηγεσίας της Ελληνικής Λύσης με βουλευτές του κόμματος που έδιναν καθημερινά μάχη μέχρι την τελευταία μέρα που έκλεισε η  βουλή, ο κ. Σκάλκος τονίζει ότι είναι «κεφαλαιώδες θέμα ηθικής τάξης, η ξεκάθαρη πολιτική και προσωπική στάση απέναντι στους πρωταγωνιστές των μνημονίων».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, με την Ελληνική Λύση, Γιάννη Σκάλκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Νατάσα Θωμά:

ΕΡ: Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος στις εκλογές;

ΑΠ: Ο προσωπικός στόχος είναι να συνταχθώ δημόσια με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που δηλώνουν ότι Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μας χρεοκόπησαν και δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει. Με αυτή τη βεβαιότητα, να κάνουμε συνειδητά και το επόμενο βήμα. Να απορρίψουμε την παρωχημένη λογική ότι καταψηφίζουμε ένα κόμμα υπερψηφίζοντας το αναγκαίο κακό! Μιλώντας με τους πολίτες στο Νότιο Τομέα, απευθύνω έκκληση να ψηφίσουμε μαζικά, απ΄ όποια πολιτική αφετηρία κι αν εκκινούμε, και η συμμετοχή στην κάλπη να γίνει χωρίς φοβικά σύνδρομα. 

ΕΡ: Ποια είναι η προτεραιότητα σας για την εκλογική σας περιφέρεια; 

ΑΠ: Το τρίπτυχο Υγεία-Παιδεία-Εργασία. Οι υγειονομικές υποδομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι υποστελεχωμένες και απαρχαιωμένες. Ορισμένες μόνον εξωραΐστηκαν με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στα σχολεία μας, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε κενά στο διδακτικό προσωπικό ενώ οι τέχνες και ο πολιτισμός δεν είναι βασική προτεραιότητα για τα παιδιά μας. Όσο για την ανεργία, αντίθετα με τις πανηγυρικές κυβερνητικές ανακοινώσεις περί μείωσης εμείς βιώνουμε το αδιέξοδο των ελαστικών και εξοντωτικών ωραρίων, των λουκέτων και της φτωχοποίησης. Ακόμα και σήμερα οι νέοι μας βλέπουν ως μονόδρομο τη μετανάστευσή τους στο εξωτερικό. Άλλωστε το είπε και ο απερχόμενος Πρωθυπουργός σε ομιλία του: "Από το να είναι κάποιος άνεργος στην Ελλάδα είναι ενδεχομένως καλύτερα να φύγει στο εξωτερικό"... Δηλαδή, η ελληνική οικογένεια να ματώνει για να πληρώνει φόρους και παραπαιδεία, το ελληνικό κράτος να δαπανά αλλά τα νιάτα μας να εξαναγκάζονται να μεταναστεύουν. Η πατρίδα μας να αιμορραγεί και τα ελληνόπουλα να οικοδομούν τις οικονομίες της υπόλοιπης Ευρώπης με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές χωρίς κόστος γι αυτές. Αυτή είναι πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης της Ελλάδας;»    

ΕΡ: Πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε την Ελληνική Λύση; 

ΑΠ: Στα 27 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας, είχα πάντα προμετωπίδα την αλήθεια του διασταυρωμένου ρεπορτάζ. Αυτό ήταν και η ασπίδα μου όταν έπρεπε να απορρίψω και έχω πει αρκετές φορές όχι στη δουλειά μας, σε αυθαίρετες διευθυντικές αποφάσεις. Στην Ελληνική Λύση εκφράζομαι ελεύθερα μακριά από κομματικές ιδεοληψίες και εμμονές άλλων πολιτικών χώρων».

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα για το κόμμα σας σε αυτές τις εκλογές; 

ΑΠ: Η πορεία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας εξακολουθεί να είναι ναρκοθετημένη από τον καταναγκασμό των μνημονιακών αποφάσεων Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τα τρία κόμματα δεν κρύβουν ότι απεργάζονται σενάρια συγκυβέρνησης. Όχι για τον λαό και το έθνος αλλά για το κομματικό στρατό, τους μετακλητούς και τους χρυσούς αποδέκτες των απευθείας αναθέσεων. 
Να αποκλείσουμε λοιπόν τους επαγγελματίες της πολιτικής και να επενδύσουμε στους ανθρώπους που μοχθούν και παράγουν. Δεν μπορεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι πανευρωπαϊκά στην τρίτη χαμηλότερη θέση, το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημα να μην βγάζει τις είκοσι μέρες του μήνα και να μας λένε οι κυβερνώντες ότι ήρθε η ανάπτυξη. Επίσης, μεταξύ άλλων δεινών, οφείλουμε να αποτρέψουμε τον αφελληνισμό της περιουσίας μας από τους πλειστηριασμούς ενώ την ίδια περίοδο κυοφορείται μια ακόμα συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών αλλά για το Αιγαίο. Το διακύβευμα είναι η αυτεξούσια Ελλάδα. 

ΕΡ: Υπάρχει κοινό έδαφος με τη ΝΔ που θα σας βοηθούσε να συνεργαστείτε μετεκλογικά; 

ΑΠ: Με τον Πρόεδρο της ΝΔ που ενώ κυβερνά δεν γνώριζε για τις υποκλοπές; Ούτε για τα εγκληματικά κενά στο σιδηρόδρομο; Άγνοια και για τις εξωκοινοβουλευτικές μπίζνες βουλευτή του με στόχο την περιουσία Ελλήνων; Κανένα κοινό έδαφος. 

ΕΡ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ; 

ΑΠ: Αποκλείεται!  Άλλωστε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε εσχάτως να δώσει διαπιστευτήρια στον Γερμανό καγκελάριο. Λησμόνησε ακόμη και το "go back" που φώναζε ο ίδιος προεκλογικά το 2015 στη γερμανική πολιτική ελίτ.

ΕΡ: Τι πήγε λάθος πιστεύετε, που οδήγησε στην απομάκρυνση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι μέχρι την τελευταία μέρα έδιναν καθημερινά μάχη στη βουλή; 

ΑΠ: Είναι κεφαλαιώδες θέμα ηθικής τάξης για την Ελληνική Λύση και τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο, η ξεκάθαρη πολιτική θέση και η προσωπική στάση απέναντι στους πρωταγωνιστές που αλυσόδεσαν την Πατρίδα μας με σκληρά μνημόνια και ταπεινωτικές συμφωνίες.

ΕΡ: Δεν θα έχει επιπτώσεις αυτό «το διαζύγιο» της τελευταίας στιγμής στην Ελληνική Λύση; 

ΑΠ: Επιπτώσεις και μάλιστα πολύ πιο επώδυνες προκαλούνται όταν δεν λαμβάνονται άμεσα στον πολιτικό χρόνο οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και κακοφορμίζουν οι καταστάσεις.

ΕΡ: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα θα επανεξετάσετε την τακτική σας; 

ΑΠ: Σε καμία περίπτωση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ