Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Παύλος, Μαρί Σαντάλ και Άννα Μαρία στη δεξίωση του Μπάκιγχαμ - Τι φόρεσαν οι δύο κυρίες

Η Μαρί Σαντάλ έκλεψε τις εντυπώσεις με το υπέροχο look της, το οποίο έφερε την υπογραφή Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Μια σπάνια συνύπαρξη των πιο κομψών γαλαζοαίματων στον κόσμο έγινε χθες Παρασκευή 5 Μαΐου, στη λαμπερή δεξίωση που παρέθεσαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η βασίλισσα Καμίλα, λίγες ώρες πριν από την ιστορική στέψη τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

VIP καλεσμένοι κατέφθασαν στο Λονδίνο και πέρασαν τις πόρτες του Μπάκιγχαμ, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

 

Δείτε επίσης: Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Η δεξίωση στο παλάτι με VIP καλεσμένους - Οι κομψές γαλαζοαίματες & η εμφάνιση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Μεταξύ των ηγετών που εθεάθησαν να φθάνουν στο παλάτι την Παρασκευή ήταν και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, η σύζυγος του Προέδρου Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα. Θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη στέψη, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στην πατρίδα του, ηγούμενος των προσπαθειών κατά της παράνομης εισβολής του Πούτιν. Μαζί της βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Instagram

 

Άλλοι Ευρωπαίοι βασιλείς έφτασαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως ο βασιλιάς Αλβέρτος Β' και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, η Μαίρη, πριγκίπισσα του θρόνου της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ, ο διάδοχος του θρόνου Χάακον της Νορβηγίας και η πριγκίπισσα του θρόνου Mette-Marit.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεεχμπάζ Σαρίφ θα βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

 

 

 

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Χαν Ζενγκ, ο οποίος προήδρευσε της καταστολής των πολιτικών ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ, είναι επίσης στη λίστα των προσκεκλημένων του βασιλιά, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε "εξωφρενική" από συντηρητικούς βουλευτές.

 

Η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί τον σύζυγό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μαζί με την εγγονή της Φίνεγκαν, έφτασαν για τη δεξίωση μαζί με δεκάδες άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Καλεσμένοι ο Πρίγκιπας Παύλος, η Μαρί Σαντάλ και η  Άννα Μαρία

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, θα δώσουν το «παρών» και στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, η οποία θα ακολουθήσει ένα τελετουργικό αιώνων.

Για τη δεξίωση, η Άννα Μαρία επέλεξε ένα κυπαρισσί σύνολο, ενώ η Μαρί Σαντάλ πόνταρε στη διαχρονικότητα του λευκού με φόρεμα της σχεδιάστριας  Mary Katrantzou.

 

Οι δεσμοί των δύο οικογενειών μετρούν χρόνια, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς του Γουίλιαμ και το ζευγάρι Κωνσταντίνος-Άννα Μαρία ήταν ένα από τα πλέον φιλικά ζευγάρια του Καρόλου και της Καμίλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ