Θάνατος βρέφους στο αυτοκίνητο: Απαρηγόρητοι οι γονείς - Δίωξη του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια (βίντεο)

Πως έχει εξελιχθεί αυτό το τραγικό συμβάν...

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βρεθεί η κατάσταση έξω από το νοσοκομείο της Άρτας με τους συγγενείς της μητέρας του 5,5 μηνών κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του 37χρονου πατέρα του, να απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν επειδή ξέχασε το παιδί στο ΙΧ.

Ο 37χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.  Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, λιποθύμησε στο άκουσμα του θανάτου του παιδιού του. 

Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία

Διαβάστε ακόμη: Ασύλληπτη τραγωδία στην Άρτα: Πατέρας βρήκε νεκρή την 5,5 μηνών κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο - Την είχε ξέχασε από το πρωί (βίντεο)

Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το όχημα χωρίς να συνειδητοποιεί  ότι στο πίσω κάθισμα ήταν το παιδί του, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να συνεχίσει στη δουλειά του.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα έφτασε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει το παιδί, δεν το βρήκε και κάλεσε τον σύζυγό της για να μάθει τι είχε συμβεί.

Με το αγωνιώδες τηλεφώνημα της μητέρας,  ο πατέρας συνειδητοποίησε τι είχε γίνει,  έτρεξε στο αυτοκίνητό του βρήκε το κοριτσάκι αναίσθητο με αφρούς στο στόμα, δεμένο στο ειδικό παιδικό καθισματάκι. 

 

 

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι στο νοσοκομείο από τον πατέρα, όπου έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη από τους γιατρούς οι οποίες όμως αποδείχθηκαν μάταιες καθώς το βρέφος είχε καταλήξει 

Η μητέρα βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση στο νοσοκομείο, μη μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Στο πλευρό του ζευγαριού συγγενείς και συνάδελφοι

Προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά κυρίως για το πώς μπορεί ένας πατέρας να ξέχασε επί τόσες ώρες πως είχε στο αυτοκίνητο το παιδί του, διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας

Με ένα καλώδιο από τηλεόραση προσπάθησε να κρεμαστεί για να βάλει τέλος στη ζωή του ο 37χρονος πατέρας που η εγκληματική αφηρημάδα του έγινε αιτία να βρει τραγικό θάνατο η μόλις 5,5 μηνών αβάπτιστη κορούλα του στην Άρτα, σε μια αδιανόητη τραγωδία που έχει βυθίσει στον θρήνο ολόκληρη τη χώρα και ξεπερνά ακόμη και αυτές του Αισχύλου.

Η απόπειρα του 37χρονου έγινε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο αγγελούδι που είχε μείνει κλεισμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του επί σχεδόν επτά ώρες, δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών, χορηγήθηκαν κατασταλτικά φάρμακα στον 37χρονο που νοσηλεύεται σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου.

Μάλιστα, φρουρείται από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καθώς έχει συλληφθεί αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αν η κατάστασή του το επιτρέψει, θα οδηγηθεί κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σε κακή κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο και η 27χρονη σύζυγός του που υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό, ζητά συνεχώς να δει το μωρό της και οι γιατροί της χορηγούν ηρεμιστικά.

 

 

Απειλές για βεντέτα

Έξω από το νοσοκομείο της Άρτας παραμένουν από χθες συγγενείς της μητέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού, πολλοί από τους οποίους ακούστηκαν να απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα για την εγκληματική αμέλειά του. Γι' αυτό, έχει απαγορευτεί η είσοδός τους στο νοσοκομείο και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας έχει σχηματίσει κλοιό στις εισόδους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σήμερα το πρωί επρόκειτο να μεταφερθεί η σορός του άτυχου μωρού στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα γίνει νεκροτομή αλλά και τοξικολογική και ιστολογική εξέταση, ώστε να φωτιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ασφυξία, λόγω των αφρών που εντοπίστηκαν γύρω από το στόμα του βρέφους.

Για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Άρτα όταν πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών μωρό του για ώρες στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«To παιδί πήγε στο νοσοκομείο νεκρό, οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση» τόνισε και διέψευσε τα όσα ακούγονται περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους» επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Open και σημείωσε πως το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ