Εκλογές 2023 - Debate Κυριάκος Βελόπουλος: Να ενώσουμε το «Πατρίδα – Ορθοδοξία – Οικογένεια» με το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» (βίντεο)

«Ευχαριστώ τον λαό που μας έβαλε σε Ευρωβουλή και Βουλή» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν τη δυνατότητα της ελεύθερης τοποθέτησης. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκος Βελόπουλος.

«Ευχαριστώ τον λαό που μας έβαλε σε Ευρωβουλή και Βουλή. Ευχαριστώ που μου έδωσαν τη δυνατότητα να συναντήσω δημοσιογράφους που δεν μας φιλοξένησαν ποτέ. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το δικό μας μήνυμα. Αυτό είναι μια πικρία πολιτική. Δεν μπορέσαμε ποτέ να πούμε αυτό που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει αν στο τιμόνι της χώρας βρεθεί ένας άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα» ανέφερε αρχικά ο κ. Βελόπουλος.

«Έχω μπροστά μου το πρόγραμμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μιλούν για διαχείριση. Έχουμε το σχέδιο. Αξιοκρατία στη χώρα, ίσες ευκαιρίες, θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους. Κάποια στιγμή να ενώσουμε δύο συνθήματα Πατρίδα – Ορθοδοξία – Οικογένεια και Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» τόνισε και πρόσθεσε: «Από το ’20 είχα προειδοποιήσει ότι έρχεται κρίση και πείνα. Δέσμευσή μας να ξανακάνουμε τους Έλληνες περήφανους. Έχουμε πρόγραμμα 400 σελίδων».

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Νέα Γενιά, ο κ. Βελόπουλος είπε: «Πώς θα εμπιστευτεί ένας νέος, πολιτικούς που επί 12 χρόνια του λένε ψέματα, του λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε και βγαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος – αξιότιμος πρώην υπουργός – και λέει ότι πάμε να ξαναβουλιάξουμε. Διαβάζουν τα παιδιά, δεν μπορεί να τα κοροϊδέψεις και από την άλλη πρέπει ως Βελόπουλος, προερχόμενος από τη Μακεδονία, να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς των 57 ανθρώπων. Το κάνω γιατί έχασα και φίλο κι εγώ, 30ετών φιλία, τον έχασα τον Γιώργο στα Τέμπη. Πραγματικά όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι “είχε φθορά η κυβέρνησή του, αλλά το ξεπεράσαμε”, ενοχλήθηκα σαν άνθρωπος και με πήρε η μητέρα του φίλου μου και μου λέει “τι είναι αυτά που λέει;”.

Εγώ ζητάω συγγνώμη και από αυτούς και από τα παιδιά τα αγγελούδια που χάθηκαν. Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά για όλους, γιατί δεν κάναμε τίποτα και τους αναγκάζουμε να πάνε – και τους λένε τεμπέληδες – να δουλέψουν με 600 ευρώ στα κάτεργα των νησιών, με δέκα άτομα μαζί. Φαντάζομαι κανένας από τους κυρίους δεν θέλει το παιδί του να δουλέψει εκεί. Γιατί να δουλέψει το παιδί του φτωχού. Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά. Και πραγματικά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας παιδιά, τα βολεύουν με μετακλητούς, 18 – 19 – 20 – 22 χρονών και τα παίρνουμε σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα. Που είναι η αξιοκρατία; Αυτό λέει ο νέος. Ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κομματικός σωλήνας και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα». Όσο για το αν τον προβληματίζει ότι πάρα πολλά νέα παιδιά πιθανώς να μην καταφέρουν να ψηφίσουν στις πιθανές, δεύτερες εκλογές, τόνισε πως:

«Για μένα είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει να μην ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα. Ο παλιός είναι λίγο διαφορετική η αντίληψη του και τη σκέψη του. Ο νέος έχει όραμα, έχει ελπίδα. Αλλά ο νέος τι όραμα έχει όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί παίρνει 600 ευρώ; Τι όραμα έχει όταν 700.000 Ελληνόπουλα συσπειρώθηκαν, εξοστρακίστηκαν στο εξωτερικό από τις πολιτικές των τριών κομμάτων; Αυτή την ελπίδα η “Ελληνική Λύση” μπορεί να την ξαναδώσει πίσω».

Εξωτερική πολιτική

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Σε έναν πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις εσύ απλά τη μοίρα σου. Αποφασίζεις με ποιους θα πας. Δεν ζούμε το 1970 – 80 τότε υπήρχαν δύο block το δυτικό και το σοβιετικό. Το ” Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν μία ρήση που στον πολιτισμένο χώρο , όριζε την δική μας εκεί παρουσία. Σήμερα λοιπόν πολυπολικός κόσμος Κίνα, Ινδία, Ρωσία. Ναι και Ρωσία, ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μονόπατα», είπε αρχικά. «Και θα σας το αποδείξω», πρόσθεσε. «Χάσαμε το όνομα Μακεδονία με τη Δύση. Χάσαμε και τη βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες μας έλεγαν άλλα. Χάσαμε την Κύπρο, κατοχή. Χάνουμε το Αιγαίο, μπορεί να χάσουμε και τη Θράκη.

Για εμάς στην “ελληνική λύση” το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι, ακόμη και με τους Κινέζους και με τους Ρώσους, αν κερδίζω. Αν δεν κερδίζω, δεν είμαι με κανέναν. Και βέβαια η επίκληση του Διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου, δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο ουδέποτε υπήρξε. Δεν μπορείς να λες ότι είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά, ξεχνώντας ότι τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει Ευρωπαίοι οι φίλοι μας εταίροι στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε», είπε.

Παράλληλα νομίσματα

Σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Κάθε σοβαρή χώρα που θέλει πραγματικά να ανταπεξέλθει σε μία δυσκολία πρέπει να έχει Plan B, δεν μπορεί να μην έχεις Plan B και σας το λέω σαν επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται με το επιχειρείν αν δεν έχω Plan B στις επιχειρήσεις μου σημαίνει δεν έχω τη δυνατότητα να αντιμετωπίσω την καταιγίδα που μπορεί να έρθει. Όλες οι χώρες στην Ε.Ε και η Γερμανία έχουν Plan B.

Αλλά εγώ ακούω από όλους και δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Εγώ περίμενα να μου πουν οι αρχηγοί των κομμάτων που μπορεί να εκφραστεί αυτό. Εμείς λέμε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ