Εκλογές 2023 - Debate: Οι prive στιγμές Μητσοτάκη - Τσίπρα στην τηλεμαχία - Η άνεση και η κουβεντούλα, δείτε φωτό

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας είχαν μεγαλύτερη άνεση στην τηλεμαχία, συνομίλησαν με χαλαρή διάθεση

Μετά από 8 χρόνια διεξήχθη χθες το πρώτο ντιμπέιτ, σχεδόν παραμονές των εκλογών, με ένα πάνελ προέδρων κομμάτων να υποβάλλονται σε διαδοχικές ερωτήσεις από το πάνελ των δημοσιογράφων.

Το ντιμπέιτ ήταν ένα σερί παράλληλων μονολόγων -όπως αναμενόταν-, δεν έλειψαν ωστόσο και οι αιχμές, με τους πολιτικούς αρχηγούς να προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του αφενός να περάσει τις θέσεις του κόμματός του, αφετέρου να πετάξει και τα καρφιά του, λέγοντας αυτά που ήθελε ακόμη και απαντώντας εκτός... θεματολογίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλο κάθονταν εξ αριστερών του συντονιστή Γιώργου Κουβαρά, και εκ δεξιών του βρίσκονταν το πάνελ των δημοσιογράφων οι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

Και μπορεί οι κάμερες να μην αποκάλυψαν τι συνέβαινε στα διαλείμματα και στα παρασκήνια, ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έπιασαν κουβεντούλα, τι έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς κάθονταν πλάι-πλάι, ωστόσο ήδη διέρρευσε τι ακριβώς γινόταν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο ντιμπέιτ

Υπήρχε ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα, είπε η Μάρα Ζαχαρέα μετά το ντιμπέιτ, με τη δημοσιογράφο να εξηγεί ότι... υπήρχε διάθεση για κουβεντούλα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ οι κανόνες που είχαν τεθεί από τη διακομματική δεν το επέτρεπαν.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές 2023: 10 καρέ από το debate όπως τα ανέβασε στον λογαριασμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκη - Αυτά που δεν έδειξαν οι κάμερες (φωτό)

Η Μάρα Ζαχαρέα αναφέρθηκε και σε κάτι άλλο που δεν έδειξαν οι κάμερες: στις εκφράσεις των πολιτικών αρχηγών όσο ο ένας πέταγε τη σπόντα του στον άλλον. «Είχε ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις εκφράσεις που ίσως να μη φαίνονταν στις κάμερες, και τις γκριμάτσες όταν μίλαγε ο ένας και έλεγε μια αιχμή για τον άλλον. Πώς αντιδρούσε και ο άλλος, με σταυρωμένα τα χεράκια στο τραπέζι, αλλά το πρόσωπο έδειχνε και αποδοκιμασία και επιδοκιμασία ανάλογα με τη στιγμή. Ήταν ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Star.

Ο συντονιστής της βραδιάς Γιώργος Κουβαράς χαρακτήρισε το κλίμα καλό, φιλικό και ευγενικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έλεγε κάτι ένας πολιτικός αρχηγός, και ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν. Κάποιες φορές μιλούσαν και μεταξύ τους», αποκάλυψε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Στάθης του Open, προσθέτοντας: «Δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη αρκετές φορές να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι... κρυφάκουσε η Μάρα Ζαχαρέα;

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαρέα, οι πολιτικοί αρχηγοί στα διαλείμματα δεν μιλούσαν ιδιαίτερα μεταξύ τους, αν και η ίδια «έπιασε» Μητσοτάκη και Τσίπρα να συνομιλούν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον πρωθυπουργό να κάνουν τελικά αυτό το ντιμπέιτ μεταξύ τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές 2023 - Debate Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα (βίντεο)

Ποιος ήταν ο πιο κουμπωμένος;

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουβαρά, Τσίπρας και Μητσοτάκης αντάλλαξαν δυο κουβέντες, λέγοντας πως υπήρξαν δυο ματιές και σχόλια. Ωστόσο, πιο μαγκωμένος φάνηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν ήταν άχρηστο αλλά ήταν μονότονο, δήλωσε φεύγοντας η Σία Κοσιώνη, η οποία εμφανίστηκε πιο επικριτική όλων για το στήσιμο της τηλεμαχίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ