Η Σταυρούλα Σαλούτση θυμάται τον ιδρυτή της Agean: 5 χρόνια χωρίς τον Θεόδωρο Βασιλάκη - Ήταν σπουδαίος, δύναμη καινοτομίας

Πέρασαν 5 χρόνια από τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη της Aegean

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, η Σταυρούλα Σαλούτση διευθύντρια του περιοδικού "Blue" που βρίσκουμαι όλοι μέσα στα αεροπλάνα της Aegean μας θλυμισε ότι πέρασαν 5 χρόνια από τον ιδρυτή της εταιρίας Θεόδωρο Βασιλάκη.

Δείτε τι έγραψε στην ανάρτησή της

Πέντε χρόνια χωρίς τον Θεόδωρο Βασιλάκη

Ανοίγοντας τον κόσμο περισσότερο, φέρνοντας τις χώρες πιο κοντά, συνδέοντας τις κοινότητες και τις ιστορίες τους, ευημερώντας στις επιχειρήσεις και, πάνω απ' όλα, όντας οραματιστής. Κάνοντας το δρόμο σου με εκείνες τις ιδιότητες που συνοδεύονται από το να είσαι Έλληνας και να είσαι περήφανος γι' αυτό.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ένας σπουδαίος άνθρωπος και δύναμη καινοτομίας και ενοποίησης, έφυγε πριν από πέντε χρόνια, αλλά το όνειρό του συνεχίζει να μεγαλώνει, ξεδιπλώνεται σε νέες αφηγήσεις – όπως ακριβώς ο ιδρυτής της AEGEAN και ένας από τους πρωτοπόρους της ανοδικής ώθησης του ελληνικού τουρισμού σκόπευε να συμβεί. Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του άνδρα που ξεκίνησε να εργάζεται στο βενζινάδικο του πατέρα του στο Ηράκλειο Κρήτης και προχώρησε μαζί με τη σύζυγό του Εμμανουέλα στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού ομίλου που περιλαμβάνει την AEGEAN και την AUTOHELLAS, ηγέτες στα αεροπορικά ταξίδια και τις υπηρεσίες αυτοκινήτων αντίστοιχα, με εργατικό δυναμικό με περισσότερους από 5.000 συνεργάτες στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης αφήνει μια κληρονομιά που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετρηθεί μόνο με οικονομικούς όρους ή με τον αριθμό των βραβείων που απονέμονται σε ΑEGEAN και AUTOHELLAS. Πρόκειται για μια κληρονομιά που περιλαμβάνει περιγραφές όπως "απλώς", "είδος", "οραματιστής" και "γνήσιες", λέξεις που συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε αυτόν από τους φίλους, συνεργάτες, συνεργάτες, ακόμη και τους ανταγωνιστές του. Είναι κληρονομιά αδιαπραγμάτευτων αξιών, τρόπος δράσης προς τους συνεργάτες, ένθερμη δέσμευση στην ποιότητα και ακλόνητη πίστη στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Είναι επίσης μια κληρονομιά που είχε εθνικό αντίκτυπο στον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης πίστευε ακράδαντα, από πολύ νωρίς και όπως λίγοι άλλοι έκαναν, στην υπόσχεση και τις δυνατότητες της Ελλάδας, αφιερώνοντας τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του για να αποδείξει ότι υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας και δέσμευση για ικανοποίηση των πελατών θα οδηγούσε στην ανάπτυξη της Ελλάδας και θα επέτρεπε στη φήμη της να εκτοξεύσει. Το πρώτο σύνθημα της AEGEAN, «Πολιτισμός» (περίπου μεταφρασμένο ως «Πολιτισμός/Πολιτισμός»), είναι ένα χαρακτηριστικό που χάρη στον Θεόδωρο Βασιλάκη παραμένει σταθερά ενσωματωμένο στο DNA της εταιρείας μας. Όποιος τον γνώριζε, συνεργάστηκε μαζί του ή πέρασε καθόλου χρόνο μαζί του δεν μπορούσε παρά να τον θεωρήσει ως πρότυπο και μέντορα. ?

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ