Θανάσης Τσούρας: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ - Ποιοι πήγαν στην κηδεία (φωτό)

Καλό ταξίδι...

Στο Α' Νεκροταφείο τελέστηκε η κηδεία του Θανάση Τσούρα. Φίλοι από το χώρο της πολιτικής και όχι μόνο βρέθηκαν εκεί και τον αποχαιρέτησαν.

Απαρηγόρητη η σύζυγός του Βίλμα και οι γιου τους Αγγελος και Γιάννης, δέχθηκαν τα συλλυπητήρια των Νίκου Ανδρουλακη, Δημήτρη Μάντζου, Γιώργου Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη, Κώστα Σκανδαλίδη, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, Κώστα Γείτονα, Χρήστου Παπουτσή, Γιώργου Ανωμερίτη, Μανώλη Χριστοδουλάκη, Τόνιας Αντωνίου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Εφης Χαλάτση, Δημήτρη Καρύδη, Γιάννη Σγουρού, Γιάννη Μίχα, Νίκου Σαλαγιάννη, Ηλία Λιβάνη, Απόστολου Κακλαμάνη, Τηλέμαχου Χυτήρη, Χρήστου Σπίρτζη, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστου Παπουτσή, Γιάννη Διαμαντίδη, Λάζαρου Λωτίδη, Παύλου Χρηστίδη, Παντελή Οικονόμου, Γιώργου Ανωμερίτη, Ανδρέα Τσούνη.

Ο Θανάσης Τσούρας, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 77 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά, ενώ ήταν σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά.

Ο Θανάσης Τσούρας, γιατρός στο επάγγελμα, ανέπτυξε πολιτική δράση στη διάρκεια της δικτατορίας και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετά την καταστολή της οποίας συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Θανάση Τσούρα

Τηλέμαχος Χυτήρης στην κηδεία του Θανάση Τσούρα

Κώστας Λαλιώτης στην κηδεία του Θανάση Τσούρα

Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ήταν ο πρώτος υπεύθυνος της Νεολαίας του Κινήματος. Με την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ανέλαβε θέσεις στην κυβέρνηση, και έγινε μάλιστα ο νεότερος γενικός γραμματέας στην ιστορία του υπουργείου Εσωτερικών. Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Εσωτερικών, ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1989 στην Α' Αθηνών όπου και εκλεγόταν μέχρι το 2012.

Χρήστος Παπουτσής στην κηδεία του Θανάση Τσούρα

Χρήστος Σπίρτζης στην κηδεία του Θανάση Τσούρα

Το ΠΑΣΟΚ το Σάββατο αποχαιρέτησε τον Θανάση Τσούρα με ένα συγκινητικό μήνυμα λέγοντας: "Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Τσούρα. Βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια."

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ