Ο Σταύρος Καλαφάτης της ΝΔ στο eirinika: Οι πράξεις του καθένα, είναι πιο εύγλωττες από τα λόγια του - Πάντα ακούω τους συμπολίτες μου (φωτό)

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ  Σταύρος Καλαφάτης μιλάει στην Ειρήνη Νικολοπούλου και στο eirinika.gr για το έργο που υπηρετεί, το ρόλο των νέων και τον τρόπο που αξιοποιεί το ελάχιστο ελεύθερο του χρόνο.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και εμείς στο eirinika και στην ενότητα smart interview θέλουμε να παρουσιάσουμε, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους και το έργο τους. Αυτά πρέπει να βαρύνουν την απόφασή μας πριν από την κάλπη.

Ποιος είναι ο Σταύρος Καλαφάτης

Είναι ο Σταύρος «σκέτο» όπως με φωνάζουν στο δρόμο οι συμπολίτες, τόσο στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγομαι όσο και στον υπόλοιπο ιστό της πόλης. Και δεν θέλω να πω τίποτε άλλο παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Και μια διαβεβαίωση: Ότι πάντα θα τους ακούω, πάντα θα υπερασπίζομαι τις κοινές μας θέσεις, πάντα θα μεταφέρω τη φωνή τους στη Βουλή και την Κυβέρνηση.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική:

Για να κάνω όσο με εμπιστεύονται οι συμπολίτες μου αυτό που αισθάνομαι: Να υπηρετώ τα δίκαια και τα δικαιώματα της πατρίδας μας, να προωθώ τις θέσεις της παράταξης μας, να συμβάλλω στην κατάρτιση και στην υλοποίηση εφαρμοσμένων πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, να εργάζομαι για την πόλη μας και τους ανθρώπους της. Το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους νέους: Να συμμετέχουν. Ακόμα κι όταν αισθάνονται πως κανένας δεν τους εκφράζει απόλυτα, ακόμα κι αν έχουν παράπονα από όλους μας, ακόμα και όταν διεκδικούν κάτι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, να κάνουν συγκρίσεις και να καταλήγουν σε επιλογές. Και πιστεύω μπορούν να μας εμπιστευτούν.

Ακούμε καθημερινά περιστατικά βίας, κακοποίησης, παρενόχλησης γυναικών, τι πρέπει να γίνει ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα;

Ενθάρρυνση να μιλήσουν όλες όσες αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, απόλυτη στήριξη όταν το κάνουν, αυστηρή τιμωρία στους ενόχους. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.Και βέβαια ακόμη μεγάλη έμφαση στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών εναντίον της βίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Ποια είναι η εικόνα που θα θέλατε να παρουσιάζει η Ελλάδα το 2050;

Μια χώρα ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά με φωνή που μετρα στο διεθνές πεδίο και δεν υπόκειται σε απειλές. Μια χώρα, όπου να χαίρεσαι να ζεις, με ικανοποιητικό εισόδημα, με ποιότητα ζωής, με ευκαιρίες για όλους. Και με περισσότερους νέους. Να έχει δηλαδή αντιμετωπιστεί ριζικά το δημογραφικό πρόβλημα.

Μπορείτε να μας πείτε 5 σημεία που διαφοροποιούν τη ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ

Ρεαλισμός απέναντι στο λαϊκισμό, αξιοπιστία απέναντι στα κούφια λόγια τα μεγάλα, συνέπεια λόγων και έργων απέναντι στους «λαγους με τα πετραχήλια», όραμα για τη χώρα και σχέδιο για την κατακτηση του, απέναντι στη συντήρηση χρόνιων παθογενειών και εφήμερον σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τι σας φοβίζει περισσότερο σήμερα;

Ο άκρατος λαϊκισμός. Είναι μια μορφή έκφρασης που παράγει τοξικότητα, λόγο μίσους και διχασμό. Δεν τα χρειάζεται αυτά η Ελλάδα...

Ένα γνωμικό ή ρητό που σας εκφράζει και θα θέλατε να μοιραστείτε:

Οι πράξεις του καθένα, είναι πιο εύγλωττες από τα λόγια του.

Μεγαλύτερο προτέρημα και ελάττωμα;

Αισθάνομαι πως κερδίζω πολλά ακούγοντας τις γνώμες και τις ιδέες των συνεργατών, των φίλων, της οικογένειάς μου, του κόσμου που συναντώ. Κι αυτό είναι συν…Προφανώς έχω και ελαττώματα, αλλά γιατί να τα κάνω βούκινο;

Κοιτάζετε τον καθρέφτη. Τι θα λέγατε στον εαυτό σας;

Μη χαλαρώνεις, έχεις πολλή δουλειά ακόμα!

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο, αγαπημένη ταινία, μουσική, φαγητό ή άλλο:

Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει ποτέ. Επιχειρώ ωστόσο κάποιες ρωγμές για λίγο τρέξιμο, ένα καλό βιβλίο, μια συζήτηση με τα παιδιά, ένα σινεμά.. Εξαιρετική και ποιητική κινηματογραφική μεταφορά, το Συρανό με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Από μουσική ροκ και από βιβλίο, στόχος μου είναι, μετά τις εκλογές, να διαβάσω τους «Ψηφιακούς Φόνους» του Κώστα Αμπαζή. Αστυνομικό μυθιστόρημα με προσεγγίσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που μας απασχολεί όλο και περισσότερο τελευταία...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ