Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή, γλυκόξινη κρούστα - Λιώνουν στο στόμα!

Αυτά τα παϊδάκι θα τα ζητήσετε ως κορτεζίνες ή spare ribs. 

Υλικά

  • 2 κιλά άκρες από χοιρινά παϊδάκια
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδας, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ξερός κόλιανδρο, χονδροκοπανισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού χοντροαλεσμένα ανάμεικτα πιπέρια (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε μείγματα χρωματιστών πιπεριών σε βαζάκια-μύλους, που θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα)
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτω τα παϊδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά τα παϊδάκια με το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το κόλιανδρο, τα πιπέρια και το τζίντζερ και νοστιμίζω με αλάτι. Τα ανακατεύω καλά. Παίρνω ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζω ελαφρώς από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσω, τα περνάω από το μείγμα μπαχαρικών. Απλώνω τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι όμως να καούν γιατί στεγνώνουν και πικρίζουν). Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρω αμέσως.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ