Η Αντζελίνα Τζολί γίνεται σήμερα 47 ετών! Η πολυτάραχη ζωή της απόλυτης καλλονής & μητέρας 6 παιδιών (φωτό)

Χρόνια πολλά!

Γενέθλια έχει σήμερα η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) - για πολλούς η απόλυτη καλλονή - και γίνεται 47!

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) είναι αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, που αναδείχτηκε την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα. Ξεχώρισε για τη γοητεία της, αλλά και για τον νευρωτικό χαρακτήρα της. Η σχέση της με τον Μπραντ Πιτ (ειδύλλιο, γάμος, χωρισμός) απασχόλησε αρκετά τη δημοσιότητα παγκοσμίως. Αξιόλογο είναι το ανθρωπιστικό της έργο ως πρέσβειρας καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το 1999 κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ψυχικά ασθενούς στο δράμα του Τζέιμς Μάνγκολντ «Το κορίτσι που άφησα πίσω» («Girl, Interrupt»).

Διαβάστε ακόμη: Topwoman η Αντζελίνα Τζολί: Το «Atelier Jolie», το νέο επαγγελματικό εγχείρημα της αγαπημένης ηθοποιού & ακτιβίστριας

Η Αντζελίνα Τζολί Βόιτ γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975 στο Λος Άντζελες και είναι κόρη του σημαντικού αμερικανού ηθοποιού Τζον Βόιτ («Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου», «Όταν ξέσπασε η βία», «Το τραίνο της μεγάλης φυγής») και της δεύτερης συζύγου του, της επίσης ηθοποιού Μάρτσελιν Μπέρτραντ. Έχει δηλώσει ότι από μικρή παρακολουθούσε ταινίες με την μητέρα της και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

ANGELINA JOLIE

angelina jolie

Στην ηλικία των 14, η Αντζελίνα άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο, κυρίως στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αλλά η ίδια έπασχε από  κατάθλιψη γιατί οι συμμαθητές της την κορόιδευαν επειδή ήταν εξαιρετικά αδύνατη, λεπτή και φορούσε γυαλιά και σιδεράκια.

Το 1999 ήταν η χρονιά ανάδειξης της Αντζελίνα Τζολί σε αστέρι πρώτου μεγέθους. Έπαιξε σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες, το θρίλερ του Φίλιπ Νόις «Συλλέκτης Οστών» («The Bone Collector»), το δράμα του Τζέιμς Μάνγκολντ «Το κορίτσι που άφησα πίσω» («Girl, Interrupt»), για το οποίο τιμήθηκε με Όσκαρ και την κομεντί του Μάικ Νιούελ «Ερωτικές Αναταράξεις» («Pushing Tin»). Στα γυρίσματα γνώρισε τον εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Μπίλι Μπομπ Θόρντον, τον οποίο παντρεύτηκε το 2000 και τον χώρισε το 2003.

Το love story με τον Μπραντ Πιτ

Στα γυρίσματα της ταινίας πλέχτηκε το ειδύλλιο με τον συμπρωταγωνιστή της Μπραντ Πιτ, που τότε ήταν παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον. Ο χωρισμός του Πιτ από την Άνιστον, ο γάμος της με τον Πιτ (2014), η γέννησή των τριών παιδιών τους, αίτηση διαζυγίου της Τζολί (2016) και ο χωρισμός τους (2019) απασχόλησε έντονα τη δημοσιότητα.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο

Το 2010 υποδύθηκε τον πράκτορα της CIA στο θρίλερ δράσης «Salt» και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε δίπλα στον Τζόνι Ντεπ στην ταινία δράσης «The Tourist». Το 2014 έπαιξε το ρόλο της κακιάς νεράιδας στην ταινία της Ντίσνεΐ «Maleficent», που ήταν μία εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ «Η Ωραία Κοιμωμένη» («Sleeping Beauty», 1959) και αφηγείται το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό από την οπτική γωνία της κακιάς νεράιδας. Η Τζολί πρωταγωνίστησε και στη συνέχεια της ταινίας, η οποία προβλήθηκε το 2019 με τίτλο «Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους» («Maleficent: Mistress of Evil»).

Το 2011 η Αντζελίνα Τζολί έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με το πολεμικό δράμα «In the Land of Blood and Honey», μία ταραγμένη ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της βοσνιακής σύγκρουσης τη δεκαετία του ‘90. Η επόμενη ταινία της ήταν ένα ακόμη πολεμικό δράμα, που εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τίτλο «Ο Αλύγιστος» («Unbroken», 2014), σε σενάριο των αδελφών Κοέν. Βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία και συγκεκριμένα στην περιπέτεια του δρομέα και αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Λούις Ζαμπερίνι που αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στη θάλασσα

ANGELINA JOLIE SHILOH JOLIE PITT

ANGELINA JOLIE

Jolie

Το ανθρωπιστικό έργο

Εκτός από την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, το ανθρωπιστικό έργο της Αντζελίνα Τζολί προσελκύει επίσης το ενδιαφέρον. Το 2001 ονομάστηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Μετά τον διορισμό της, ταξίδεψε σε πολλές χώρες που έχουν πληγεί από τη φτώχεια και υιοθέτησε παιδιά από την Καμπότζη και την Αιθιοπία, τον Μάντοξ και τη Ζαχάρα, αντίστοιχα. Ο Μπραντ Πιτ υιοθέτησε αργότερα τα παιδιά και το 2007 το ζευγάρι υιοθέτησε ένα αγόρι, τον Παξ, από το Βιετνάμ.

Το 2013 η Αντζελίνα Τζολί υπέστη προληπτική διπλή μαστεκτομή, όταν διαγνώστηκαν μεταλλάξεις στο γονίδιο BRCA1, που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών. Εκείνη τη χρονιά έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο «Τζιν Χέρσολτ» από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ