Μαγειρεύουμε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη: Κρητικός ντάκος - Όλα τα μυστικά επιτυχίας - Μοναδικές γεύσεις & αρώματα

Σερβίρουμε με ελιές, πιπέρι και ρίγανη.

Συστατικά

1 κριθαροκουλούρα, κομμένη στη μέση

1 ντομάτα

1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

θυμάρι, φρέσκο

1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα, κομμένη σε κομμάτια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ελιές, σε ροδέλες

πιπέρι

ρίγανη, ξερή

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε δύο διαφορετικά πιάτα τα δύο κομμάτια της κριθαροκουλούρας με την εξωτερική πλευρά τους προς τα κάτω.
  • Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και τρίβουμε τη μισή στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Την υπόλοιπη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις κριθαροκουλούρες. 
  • Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τη φέτα κομμένη σε κομμάτια, και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με ελιές, πιπέρι και ρίγανη.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ