Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Κρατάω ημερολόγιο από το 1987 - Με βοηθάει να έχω μια αίσθηση της διαδρομής της ζωής μου (βίντεο)

«Έλεγα ότι τελείωσα από τη μυθοπλασία, δεν μου έλειψε η τηλεόραση» αναφέρει ο ηθοποιός

Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε, για πρώτη φορά, στο «The 2Night Show» της Δευτέρας (12/6) τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ο πολύπλευρος ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία του στην υποκριτική και μοιράστηκε δυνατές στιγμές της ζωής του.

Γιατί απέχει τα τελευταία χρόνια από τη μυθοπλασία; Πώς βιώνει τη νέα του τηλεοπτική εμπειρία ανάμεσα σε… «Προδότες» και τι είναι αυτό που τον «ιντριγκάρει» στο πρωτότυπο παιχνίδι μυστηρίου του ΑΝΤ1;

«Δεν θα εμφανιζόμουν αν δεν ήταν το “Λόγω τιμής”, αν δεν ήταν αυτή η ειδική περίσταση. Μετά το “Έτερος εγώ”. Έτυχε. Χτυπούσε το τηλέφωνο, αλλά έκανα άλλα πράγματα. Αυτή τη 15ετία ήταν δύσκολα χρόνια για τη τηλεόραση, η κρίση, η εξαφάνιση της μυθοπλασίας κι εγώ έκανα άλλα πράγματα στο θέατρο. Δεν μου έλειψε η τηλεόραση καθόλου. Αν είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την έκανα. Πέρσι μου έγινε πρόταση για τον “Γιατρό” στον Alpha – που θα παιχτεί του χρόνου-, είπα ναι αμέσως, όπως και έγινε και με τους “Προδότες”. Τώρα δεν παίζω στο θέατρο», δήλωσε αρχικά.

«Αν οι “Προδότες” συνεχιστούν θα είμαι και στα δυο του χρόνου, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο, δεν το έχω συζητήσει με τα δυο κανάλια, δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Δεν ανταγωνίζονται το ένα με το άλλο, το ένα είναι μυθοπλασία και το άλλο ψυχαγωγία», ξεκαθάρισε.

«Τους “Προδότες” τους έκανα γιατί είναι ένα εξαιρετικά καλό τηλεοπτικό προϊόν. Από τη στιγμή που με ενδιαφέρει να δω κάτι σαν θεατής, μπορώ και να το κάνω. Στα γυρίσματα για τους “Προδότες” τους έλεγα ότι εγώ τελείωσα από τη μυθοπλασία… Ο ρόλος του παρουσιαστή στους Προδότες δεν είναι σαν του Survivor ή άλλων παιχνιδιών, έχει κάτι από τη μυθοπλασία» είπε και πρόσθεσε:

«Οι “Προδότες” δεν παύουν να είναι ένα παιχνίδι. Οι άνθρωποι που έγιναν προδότες το χάρηκαν πάρα πολύ, σχεδόν όλοι ήθελαν να έχουν αυτόν τον ρόλο. Δεν αντικατοπτρίζει την ηθική ποιότητα των παικτών», δήλωσε ο ηθοποιός και παρουσιαστής και κατατρόμαξε όταν ξαφνικά ένας από τους συνεργάτες της εκπομπής εμφανίστηκε από πίσω του με την αμφίεση που έχουν οι “Προδότες”.

Με το που τον άγγιξε στους ώμους, η αντίδραση του ηθοποιού ήταν χαρακτηριστική, αφού τινάχτηκε από την θέση του. «Α παιδιά είπαμε» φώναξε μέχρι να επανέλθει και να ηρεμήσει από το σοκ.

«Οι ηθοποιοί είναι πιο εσωστρεφείς, πιο μαζεμένοι, πιο ολιγόλογοι, δεν έχουμε αυτό που απαιτείται από έναν παρουσιαστή. Δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτές οι δύο δουλειές», ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Οι θίασοι που φτιάχνω είναι προσεκτικά επιλεγμένοι και συνήθως είναι ηθοποιοί που δεν θα τους φανταζόσουν πρώτο όνομα στη μαρκίζα. Στην άνθιση των ελληνικών σειρών, έφεραν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που κάνουν τη μυθοπλασία, να φέρουν και νέους ανθρώπους που δεν τους έχουμε ξαναδεί. Πάρα πολλοί ηθοποιοί που τους ξέραμε εμείς, αποφάσισαν να κάνουν τηλεόραση, να αναδειχθούν στο κοινό και να βγάλουν χρήματα, είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα κίνητρο. Οι περισσότεροι από αυτούς που μιλάμε, δεν θα θυσίαζαν το όνομα που έχουν κάνει, για το οτιδήποτε στην τηλεόραση. Πολλοί μου έλεγαν τώρα που μιλάω, ότι δεν θέλουν να κάνουν θέατρο, θέλουν να κάνουν τηλεόραση».

Η προδοσία στη ζωή του

«Σε έναν ανθρώπινο βαθμό έχω προδοθεί. Είναι βαριά λέξη όμως η προδοσία. Υποθέτω πως και για μένα θα μπορούσαν άνθρωποι να πουν ότι τους έχω προδώσει…. Έχω από παιδί ένα χαρακτηριστικό, είμαι πάρα πολύ εύπιστος. Μπορείς να με κοροϊδέψεις πάρα πολύ εύκολα. Πήγα να πουλήσω ένα σπίτι, με κορόιδευε η ενοικιάστρια που έμενε μέσα, με κορόιδευε τόσο πολύ, και ένας φίλος μου, μου το έλεγε, αλλά του έλεγα “δεν θέλω να καταργήσω την πίστη μου σε αυτό το πρόσωπο γιατί θα δηλητηριαστώ εγώ”. Δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε τη ζωή μας, αν δεν είχαμε την τάση να πιστεύουμε ο ένας τον άλλον» αποκάλυψε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για την προδοσία στην ζωή του.

Για ποιο λόγο καταγράφει την καθημερινότητά του σε ημερολόγιο;

Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε και στο ημερολόγιό του, το οποίο κρατά από το 1987 και τον βοηθά να παρακολουθεί την πορεία της ζωής του.

«Υπάρχει ένα πολύ γνωστό τραγούδι που λέει, “Εδώ στου δρόμου τα μισά, έφτασε η ώρα να το πω, άλλα είναι εκείνα που αγαπώ, αλλού για αλλού ξεκίνησα”. Στα 53 μου αισθάνομαι ότι δεν ξεκίνησα για αλλού, αυτό που είμαι είναι αυτό για το οποίο ξεκίνησα την πορεία μου. Δε μιλάω μόνο για τη δουλειά αλλά γενικότερα σαν άνθρωπος… Πολλά δεν μου έχουν πετύχει, κάποια έκανα λάθος, όμως δεν είμαι άλλα ντ’ άλλων. Το ημερολόγιό μου αν το διαβάσεις θα μάθεις πάρα πολλά, το κρατάω από το 1987, αλλά το κρατάω για μένα, δε το έχει διαβάσει κανείς. Με βοηθάει να έχω μια αίσθηση της διαδρομής της ζωής μου. Πλέον είναι ηλεκτρονικό, γυρνάω και το διαβάζω. Έχει ενδιαφέρον να το κάνει κανείς για τον εαυτό του, μπορείς να παρακολουθήσεις τα λάθη σου» είπε και έκανε και μια σπάνια αναφορά στον γιο του, που πριν λίγο καιρό έκλεισε τα 18 του χρόνια.

«Προσφάτως ο γιος μου έγινε 18 χρονών… Θέλει να γίνει γιατρός. Δεν θα με πλήγωνε να γίνει ηθοποιός. Το μόνο που θα ήθελα να αποφύγω θα ήταν ένα παιδί που γοητεύεται από τη δουλειά των γονιών του και όχι επειδή το αγαπάει. Δεν είναι μια δουλειά που την κάνεις επειδή την κάνουν οι γονείς σου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ