Η Μαρία Μπέη είναι η δεύτερη Ελληνίδα Master Chef! - Οι καλύτερες ατάκες της νικήτριας & η συγκίνηση της όταν αγκάλιασε το τρόπαιο (φωτό - βίντεο)

"Το πήρα;"

Η Μαρία Μπέη αναδείχτηκε νικήτρια του MasterChef 2023, όπου αντιμετώπισε άλλους 34 διαγωνιζόμενους, πετυχαίνοντας 41 βαθμούς.

Η Μαρία Μπέη είναι η δεύτερη Ελληνίδα MasterChef μετά τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και κέρδισε τις 50.000 ευρώ.

Στον εξώστη του μεγάλου τελικού βρέθηκαν 34 παίκτες από τον φετινό κύκλο οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εμψυχώσουν τους δύο φιναλίστ, την Μαρία Μπέη και τον Νίκο Τράκα.

Οι δύο παίκτες βρέθηκαν αντιμέτωποι τις τελευταίες εβδομάδες με δύσκολες μαγειρικές δοκιμασίες.

Την τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμασία παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Τετάρτης. Στο MasterChef φιλοξενήθηκε ο Ισπανός chef Quique Dacosta, ένας θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας, που μετρά δώδεκα εστιατόρια με επτά αστέρια Michelin. Η ισπανική κυβέρνηση του έχει απονείμει Χρυσό Μετάλλιο για τη συνεισφορά του στις Καλές Τέχνες.

Μόνο ο ίδιος βαθμολόγησε τα πιάτα που έφτιαξαν η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας, στη τελευταία δοκιμασία, ως δημιουργός του πιάτου αντιγραφής.

Στο τέλος της διαδικασίας αποκαλύφτηκαν οι βαθμολογίες των δύο παικτών σε όλες τις δοκιμασίες των τελικών. Η Μαρία Μπέη ήταν η νικήτρια έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις, κατακτώντας τον τίτλο της επόμενης Ελληνίδας MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίας Μπέη

Με ένα βαθμό διαφορά κατάφερε να κερδίσει τον Νίκο Τράκα. Κυνήγησε το όνειρό της για δεύτερη φορά και αυτή τη φορά άξιζε τον κόπο καθώς κέρδισε και τον τίτλο της νέας Ελληνίδας MasterChef και το τρόπαιο αλλά και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

1686808025405-466396422-masterchefgr_347406936_567568205540007_5020499415792808466_n.jpg

Η Μαρία Μπέη μπορεί να μην μπήκε από την αρχή φέτος στο MasterChef 7, καθώς ήταν εισβολέας, ωστόσο, από το πρώτο κιόλας λεπτό της στο παιχνίδι, έδειξε πως μπήκε αποφασισμένη και έτοιμη να φτάσει στην κορυφή. Όλα έδειχαν ότι όταν θα βρισκόταν στον τελικό θα έπαιρνε τη νίκη! Και τα κατάφερε!

Η γνωριμία της Μαρίας Μπέη με τον Δημήτρη Μπέλλο και η συνεργασία τους

Η Μαρία Μπέη κατάγεται από την Πιερία, ενώ από μικρή ηλικία είχε εκδηλώσει την αγάπη της για τη μαγειρική. Ξεκίνησε με σχετικές σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα ήρθε και η πρώτη συμμετοχή της στο MasterChef που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή της.

Μετά το τέλος του MasterChef το 2020, η Μαρία Μπέη μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα, ενώ έκτοτε συνεργάζεται με τον σύντροφό της, Δημήτρη Μπέλλο.

Οι δύο τους είχαν μιλήσει για τη συνεργασία τους και τη σχέση τους το 2022 στην εκπομπή «Happy Day», με τη Μαρία Μπέη να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ο έρωτάς μου με τον Δημήτρη ήταν έρωτας που περνάει από το στομάχι». 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπέλλος απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανέβουν παρέα τα σκαλιά της εκκλησίας απάντησε με χιούμορ ότι «Ναι, θα το πάρω το κορίτσι σε λιγάκι, να πάμε να αλλάξουμε και να πάμε στην κουζίνα».

Μαρία Μπέη και Δημήτρης Μπέλλος συναντήθηκαν εκ νέου τηλεοπτικά στο φετινό MasterChef, καθώς και οι δύο ανήκαν στους λεγόμενους «εισβολείς» από τα παλιά, που μπήκαν στο παιχνίδι και τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσουν εκ νέου τον τίτλο του MasterChef.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ