Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει: Ρυζόγαλο με φρουτοσαλάτα - 'Ενα δροσιστικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες!

Συνδυάστε το με ό,τι φρούτο επιθυμείτε!

Συστατικά

Για το ρυζόγαλο

  • 1 λίτρο νερό
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλας
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες

Για τη φρουτοσαλάτα

  • 2 ακτινίδια
  • 100 γρ. φράουλες
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 μάνγκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. καρύδα, σε flakes
  • 1 κ.σ. μέλι
  • φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι, και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι.
  4. Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε το ρύζι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  5. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα ⅔ από το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στικ κανέλας.
  6. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του κορν φλάουρ και το μαγειρεμένο ρύζι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει το ρυζόγαλο.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  10. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ.

Για τη φρουτοσαλάτα

  1. Κόβουμε σε κύβους τα ακτινίδια, τις φράουλες, το μήλο και το μάνγκο, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα στα μπολ με το ρυζόγαλο.
  2. Πασπαλίζουμε με flakes καρύδας και περιχύνουμε με λίγο μέλι.
  3. Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ