BBC: Αποκαλύπτει κύκλωμα σαδιστών που βασάνιζε μαϊμουδάκια - Ζωντανή μετάδοση σε YouTube και Facebook (βίντεο)

Ανατριχιαστικό έγκλημα! 

Μια πολυετής έρευνα του BBC αποκάλυψε ένα σαδιστικό παγκόσμιο κύκλωμα βασανισμού πιθήκων που εκτείνεται από την Ινδονησία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία βρήκε εκατοντάδες πελάτες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού να πληρώνουν Ινδονήσιους για να βασανίζουν και να σκοτώνουν μωρά μακάκους με μακριά ουρά σε φιλμ.

Το κύκλωμα βασανιστηρίων ξεκίνησε  στο YouTube, προτού μετακινηθεί σε ιδιωτικές ομάδες στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η αστυνομία καταδιώκει τώρα τους αγοραστές και έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις.

Οι δημοσιογράφοι του BBC μπήκαν μυστικά σε μια από τις κύριες ομάδες βασανιστηρίων του Telegram, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να βρουν ιδέες για ακραία βασανιστήρια και να αναθέσουν σε ανθρώπους στην Ινδονησία και σε άλλες ασιατικές χώρες να τα εκτελέσουν.

 

Ο στόχος των σαδιστών ήταν να δημιουργήσουν ταινίες κατά παραγγελία στις οποίες οι μαϊμούδες μακριές ουρές κακοποιούνταν, βασανίζονταν και ενίοτε σκοτώνονταν στην ταινία.

Το BBC εντόπισε τόσο τους βασανιστές στην Ινδονησία όσο και τους διανομείς και αγοραστές στις ΗΠΑ και απέκτησε πρόσβαση σε μια διεθνή προσπάθεια επιβολής του νόμου για την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.

Τουλάχιστον 20 άτομα βρίσκονται τώρα υπό έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες συνελήφθησαν από την αστυνομία πέρυσι και αφέθηκαν ελεύθερες υπό έρευνα, και ενός άνδρα στην πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα.

Ο Mike McCartney, βασικός διανομέας βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός με το ψευδώνυμο "The Torture King", δέχτηκε να μιλήσει στο BBC - και περιέγραψε τη στιγμή που εντάχθηκε στην πρώτη του ομάδα βασανιστηρίων Telegram.

Το BBC εντόπισε επίσης δύο άλλους βασικούς υπόπτους που διερευνώνται τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS): τη 40χρονη Stacey Storey, από την Αλαμπάμα που ήταν γνωστή στην κοινότητα ως η «Σαδίστρια» και ένα ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, γνωστό ως «Κύριος Πίθηκος» (Mr Ape) και του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ