Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρώην προέδρου - Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης & ο Αλέξης Τσίπρας (φωτό - βίντεο)

Ποιοι άλλοι έδωσαν το "παρών";

Διακοπές στην Ελλάδα κάνει τις τελευταίες μέρες ο πρώην πλανητάρχης, Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγο του Μισέλ Ομπάμα και το ζεύγος Χανκς που τους φιλοξενούν στη βίλα τους στην Αντίπαρο. 

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπαράκ Ομπάμα: Τι συζήτησαν στη συνάντηση των 30 λεπτών (φωτό)

Αφορμή της επίσκεψης του στάθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και συζήτησε τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Συγκεκριμένα, στοχαστές, ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων συγκεντρώθηκαν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συμμετείχαν ομιλητές, όπως η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, Glenn Close, η ιδρύτρια του MindUP, Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, Harold S. Koplewicz, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Το ΙΣΝ είχε την τιμή και χαρά να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Barack Obama στο φετινό SNF Nostos Conference. Ο Barack Obama επέστρεψε για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. 

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα: snf.nostos.org

«Χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ενώ στη συνέχεια ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει ανθρώπους ανά τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: Μπαράκ Ομπάμα: Βόλτα στα σοκάκια της Σίφνου με τη Μισέλ και τις κόρες του - Διακοπές με Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον (βίντεο)

Στην ομιλία του στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference», ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ενώ μίλησε για τους νέους, τις κοινωνικές ανισότητες και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του 

Ποιοι έδωσαν το"παρών";

Το παρών στο συνέδριο έδωσαν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα στην εκδήλωση βρέθηκαν η Γκλεν Κλόουζ που βρίσκεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως ομιλήτρια και η Νία Βαρντάλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ