Βασιλιάς Κάρολος: Επιμελήθηκε τα 10 Πορτρέτα μιας πρωτοποριακής γενιάς - "Η Ιστορία δίνει μία σωστή θέση σε αυτούς τους άνδρες & τις γυναίκες του Windrush" (φωτό - βίντεο)

Η γενία Windrush έχει μεγάλη συμβολή στη βρετανική κοινωνία...

Σηματοδοτώντας την 75η επέτειο από την άφιξη του HMT Empire Windrush στις βρετανικές ακτές το 1948, ο Βασιλιάς Κάρολος ανέθεσε σε δέκα κορυφαίους καλλιτέχνες, από τη Βρετανία και το εξωτερικό, να δημιουργήσουν πορτρέτα δέκα πρωτοπόρων μελών της Γενιάς Windrush.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

«Η Ιστορία, ευτυχώς και επιτέλους, αρχίζει να δίνει μια σωστή θέση σε αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες της γενιάς Windrush. Τα δέκα πορτρέτα αυτής της σειράς, μαζί με τα αφιερώματα σε άλλα μέλη αυτής της αδάμαστης γενιάς, είναι ένας μικρός τρόπος για να τιμήσουμε την αξιοσημείωτη κληρονομιά τους», σημειώνεται στη λεζάντα

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα: Με άμαξα έκαναν θεαματική εμφάνιση στο Royal Ascot (φωτό - βίντεο)

Τα πορτρέτα θα γίνουν μέρος της Βασιλικής Συλλογής και θα σταθούν ως ένα διαρκές μνημείο για όλους τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που ήρθαν στη Βρετανία από την Καραϊβική και έδωσαν τόσα πολλά από τον εαυτό τους για να ξαναχτίσουν ένα έθνος που καταστράφηκε από τον πόλεμο.

Οι "καθίμενοι" που θα γίνουν πορτρέτα, που επιλέχθηκαν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επιλεγεί από την The Windrush Portraits Committee, μια υποεπιτροπή της Επιτροπής Εορτασμού του Windrush, αποτελούμενη από τη βαρόνη Floella Benjamin, τον αιδεσιμότατο Rose Hudson-Wilkin, τον κ. Rudolph Walker και την κα Paulette Simpson. Τα πορτρέτα ανέλαβαν σκουρόχρωμοι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν προσωπικά από το Βασιλιά. 

Οι "καθίμενοι" και οι καλλιτέχνες είναι:

  • Delisser Bernard painted by Honor Titus
  • Alford Gardner painted by Chloe Cox
  • Linda Haye painted by Shannon Bono
  • Edna Henry painted by Amy Sherald
  • Carmen Munroe painted by Sonia Boyce
  • Gilda Oliver painted by Clifton Powell
  • Sir Geoff Palmer painted by Derek Fordjour
  • Laceta Reid painted by Serge Attukwei Clottey
  • ‘Big’ John Richards painted by Deanio X
  • Jessie Stephens painted by Sahara Longe

The King and Queen with artists and sitters

Αυτοί οι πρώτοι πρωτοπόροι, που άφησαν τις πατρίδες τους και ό,τι γνώριζαν, και οι γενιές που τους ακολούθησαν εργάστηκαν σκληρά για να ανοικοδομήσουν μια χώρα που αναδύθηκε από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν το κλειδί για την ανάπτυξη βασικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και υπηρεσίες μεταφοράς. Αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι, που έδειξαν ανθεκτικότητα και υπερηφάνεια σε όλη τους τη ζωή, αντιπροσωπεύουν τον θετικό αντίκτυπο της διαφορετικότητας σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Το 1998, ο Κάρολος, ως Πρίγκιπας της Ουαλίας, πρωτοστάτησε κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτασμών του Windrush διοργανώνοντας μια δεξίωση στα State Apartments στο St James's Palace για τον εορτασμό της 50ής επετείου του Windrush. Πίστευε ότι ήταν σημαντικό να επισημανθεί η συμβολή της Γενιάς Windrush στη βρετανική κοινωνία.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία εκείνη, είπε: «Δίνω τεράστια σημασία στη ξεχωριστή συμβολή που εσείς, οι οικογένειές σας και η ευρύτερη μαύρη κοινότητα κάνετε στη βρετανική ζωή». Το 2020, ως Πρίγκιπας της Ουαλίας έστειλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα στη βρετανική κοινότητα της Καραϊβικής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ