38 χρόνια μετά τον Ανδρέα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιά με κοριτσάκι στην προεκλογική συγκέντρωση - Το είχε κάνει και ο Τσίπρας το 2019, δείτε φωτό

Από το 1985 και τον Ανδρέα, στο 2019 με τον Αλέξη και χθες - 2023 - με τον Κυριάκο

Ήταν 31 Μαΐου 1985, λίγο πριν τις εκλογές που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη τετραετία του, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε αγκαλιά τη μικρή Αννούλα, το κοριτσάκι της αφίσας της εποχής

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, ο ιδρυτής και αρχηγός του Κινήματος σκύβει, δίνει ένα λουλούδι στο κοριτσάκι που στεκόταν δίπλα του (την μικρή Αννούλα η οποία ήταν το «πρόσωπο» στις αφίσες του κόμματος της εποχής) και στη συνέχεια το παίρνει αγκαλιά.

 

«Αυτό είναι το κοριτσάκι στην αφίσα. Μου έδωσε τα λουλούδια» λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα πλήθη από κάτω παραληρούν την ώρα που η μικρή Αννούλα χαιρετά χαριτωμένα, και ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ χαμογελά πανευτυχής βλέποντας τη νίκη να πλησιάζει.

Μερικά χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2019 στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ολοκληρώνει την ομιλία του, βλέπει ένα κοριτσάκι με μια ανθοδέσμη στα χέρια να τρέχει προς το μέρος του κρατώντας μια ανθοδέσμη.

Του δίνει τα λουλούδια, εκείνος της ανταποδίδει με ένα φιλί στο μάγουλο και τη σηκώνει στην αγκαλιά του. Αυτή τη φωτογραφία επέλεξε λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός να ανεβάσει στο Instagram

Ωστόσο, μεταξύ των δύο υπάρχει μια διαφορά. Ποια είναι αυτή; Το τραγούδι με το οποίο κλείνουν οι συγκεντρώσεις τους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν για χρόνια καθιερώσει την αλησμόνητη «Carmina Burana», ενώ τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν το «Bella Ciao», ακόμα και σε πιο ροκ διασκευή.

Χθες, 23 Ιουνίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ολοκλήρωσε στο Σύνταγμα την τελευταία προεκλογική ομιλία πήρε και αυτός αγκαλιά ένα κοριτσάκι και κράτησε από το χέρι και ένα αγοράκι. Ο τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός που το κάνει. Η συμβολική κίνηση το προέδρου της ΝΔ έχει να κάνει την προεκλογική του εξαγγελία να ιδρύσει υπουργείο για την οικογένεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Δείτε το στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 (στο 26:15)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ