Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέλει να σκεφτεί και να αναστοχαστεί» (βίντεο)

Δείτε τις δηλώσεις του σε βίντεο

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπ. βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών σχολίασε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα συζητηθεί, καθώς υπάρχει ανάγκη για αναστοχασμό.

«Προφανώς είναι μια πολύ μεγάλη ήττα, θεωρώ όμως ότι η μεγάλη ήττα ήταν στις πρώτες εκλογές (της 21ης Μαΐου). Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, έχουμε συλλογικές διαδικασίες, θα το συζητήσουμε. Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε χρέος και ευθύνη αντιπροσωπεύσουμε τους ανθρώπους που μας ψήφισαν», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Ο Αλέξης θα θέλει να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί. Δεν είναι η ώρα, είμαστε δημοκρατικό κόμμα», ενώ απέφυγε να πει τι θα τον συμβούλευε ο ίδιος.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι «είναι μια καθαρή νίκη της ΝΔ αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε μια σειρά από εθνικά θέματα έφερε αυτό το αποτέλεσμα» για να προσθέσει τις ανησυχίες του για την άνοδο της ακροδεξιάς λέγοντας πως «τα τρία δεξιά κόμματα που μπαίνουν-δεν μπαίνουν και αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο». Σε ερώτηση για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απάντησε πως «όταν κυβερνήσαμε με τον Καμμένο η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ