Good news η 16χρονη Μαρία από τη Χαλκιδική: Έσωσε 10χρονο παιδί που πνίγηκε τρώγοντας (βίντεο)

Μια 16χρονη έσωσε από πνιγμό από φαγητό, ένα 10χρονο αγόρι στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η 16χρονη Μαρία, που σύμφωνα με την οργάνωση «Kids Save Lives», είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών στην Ευρώπη, περνούσε το Σαββατοκύριακο της στην παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής.

Η 16χρονη απόφραξε το αγγούρι από το 10χρονο

Κάποια στιγμή σε κοντινό σημείο, ένα παιδί, άρχισε να πνίγεται την ώρα που έτρωγε αγγούρι και έσπευσε άμεσα να το βοηθήσει, πραγματοποιώντας τις ανάλογες ενέργειες. Η 16χρονη κατάφερε να αποφράξει το ξένο σώμα, με τον 10χρονο να την ευχαριστεί για την καίρια επέμβαση της.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η μικρή Μαρία είχε ζητήσει απ' όταν η ίδια ήταν 10 ετών από την οργάνωση «Kids Save Lives», να έρθουν στον σχολείο της και να εκπαιδεύσουν την ίδια και τους υπόλοιπους συμμαθητές της, στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Δείτε την ανάρτηση του «Kids Save Lives» για το περιστατικό:

«Στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής κλήθηκε ο ιδιώτης γιατρός της κοινότητας (Κωνσταντίνος Λαζαρίδης), για να αντιμετωπίσει μια επείγουσα #πνιγμονή από ξένο σώμα!!

Η 16χρονη #Μαρία που είναι και η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης έτρεξε μαζί του, αντέδρασε άμεσα μαζί με τον πατέρα της και με χτυπήματα στην #πλάτη και #κοιλιακές ώσεις (μανούβρα heimlich), έκαναν το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω.

Φαίνεται πως το 10χρονο αγόρι είχε καταπιεί 3 κομμάτια αγγούρι!!

Η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιδράσει σε τέτοιες #επείγουσες καταστάσεις τα τελευταία 7 χρόνια, καθώς κάλεσε το KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές να εκπαιδεύσει το σχολείο της πριν καν κλείσει τα 10 έτη!!!

Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, το #ΜΑΘΗΜΑ Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στα #ΣΧΟΛΕΙΑ, ας είναι η πρώτη απόφαση του Υπουργείου #Παιδείας της Κυβέρνησης!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ